De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het lijkt er echt op dat de bierbrouwers de zomer in de bol hebben als je kijkt naar alle bijzondere creaties die ze deze periode de wereld in slingeren. Na Hema x Lowlander en de Passion for Flashin’ van Jopen zijn BrewDog en Tony’s Chocolonely de volgenden die deze zomer het fenomeen milkshake IPA omarmen.
Tony’s Hopolonely is namelijk gebaseerd op de chocoladereep van Tony’s: wit-framboos-knettersuiker en zo is een witte chocolade frambozenmilkshake IPA ontstaan. Volgens de twee bedrijven denk je door het zoete, frisse van de frambozen en de romige witte chocolade dat je een milkshake aan het drinken bent.
Andere afslag
Co-founder van BrewDog, James Watt, had in eerste instantie een heel ander beeld van het eindresultaat. Hij zegt daarover: “Het was een no-brainer dat we van één van hun chocoladerepen een bier zouden maken. Na meerdere proeverijen (iemand moet ’t doen) dachten we dat het origineel zou zijn om niet een donker bier te maken, maar juist een recept te ontwikkelen dat grenzen verlegt.
Zo kwamen we uiteindelijk uit op de witte chocolade en frambozen milkshake IPA. Voor ons gevoel staan we pas aan het begin en willen we in de toekomst graag meer met Tony’s samenwerken.”
Mooiere wereld
Het biertje is niet per se ontwikkeld om een tof bier op de markt te brengen, maar meer om de gezamenlijke missie van de bedrijven te omarmen om de wereld wat mooier te maken. Daarom doet BrewDog voor elk verkocht bier een donatie aan de Chocolonely Foundation.
Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer bij Tony’s Chocolonely: “We zijn er supertrots op om partner te zijn van BrewDog in deze geweldige samenwerking die niet alleen onze producten combineert, maar vooral onze ambities om de wereld mooier achter te laten dan we haar gevonden hebben. Cheers op om van de wereld een betere plek te maken!”
Het bier is verkrijgbaar in 4-packs via de online shop van BrewDog.
Verder lezen over Bier

Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem

Lifestyle26.04.2024
Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is

Drinks28.03.2024
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren

Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles

Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Drinks09.06.2023
Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken
Verder lezen over Chocolade

Food03.12.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Hotspots25.11.2024
Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Food16.11.2024
Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Nieuws23.02.2024
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Verder lezen over Speciaalbier

Drinks17.12.2024
Prestige Brut Blond: sprankelend champagnebier van Hertog Jan

Drinks01.04.2024
Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug brouwen nieuw streekbier: Heuvelrug Blond

Drinks12.12.2023
Hertog Jan onthult 7e editie Grand Prestige Vatgerijpt bier 2023

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Drinks06.06.2023
Hertog Jan introduceert de Grand Pilsener: bier waar je de tijd voor neemt

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots02.06.2023