De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Duurzaamheid, stikstof, co2-uitstoot en milieu zijn hippe (container)begrippen die producenten te pas en te onpas gebruiken om visie, strategie en producten te vermarkten. Gelukkig zijn er bedrijven die dit alles in de vezels hebben en al jaren mee bezig zijn. Een daarvan is botanisch bierbrouwer Lowlander. De nieuwe Lowlander Gin is daar ook weer een goed voorbeeld van.
Het is een gin die gedistilleerd is met jeneverbes, limoen- en kardemomblad, spar, rozemarijn en citroen. Dat maakt het een frisse en heldere gin vol citrustonen en verse kruiden. Bij de productie moet er aanzienlijk co2 uitgestoten worden en voor iedere verkochte fles wordt er twee keer zoveel co2 gecompenseerd.
Werken met natuur
Frederik Kampman, Chief Botanical Officer, over de gin: “Bij Lowlander zijn we gefascineerd door de wereld van distilleren en de wereld van botanicals. In de afgelopen zes jaar hebben we dan ook al een hoop verfrissende bieren met verschillende kruiden, specerijen en fruit mogen brouwen. Nu gaan we nog een stap verder, door ’s werelds eerste natuurpositieve gin te introduceren.”
Circulaire botanicals
De gin wordt gemaakt met verse (niet gedroogde), lokale en circulaire botanicals van zero-waste verticale stadsboerderijen, in combinatie met geredde en gerecyclede ingrediënten. De limoen- en kardemomblaadjes zijn afsnijdsels van Koppert Cress, die plantaardige ingrediënten voor chef-koks produceren. De sparrennaalden komen van afgedankte kerstbomen. De rozemarijn is afkomstig van de zero-waste vertical farm Growy Amsterdam en de citrusschillen zijn uit de horeca geredde reststromen in samenwerking met PeelPioneers.
Perfect serve
Perfect serve Voor de meest frisse en evenwichtige smaakervaring schenk je één deel Lowlander Gin en vier delen tonic in een Lowlander glas dat je tot de rand gevuld hebt met ijsblokjes. Schijfje citroen en een takje rozemarijn erin en genieten maar. Proost!
De gin is vanaf 19 april verkrijgbaar bij Gall & Gall, in de webshop van de bierbrouwer en geselecteerde horecazaken.
Verder lezen over Bier

Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem

Lifestyle26.04.2024
Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is

Drinks28.03.2024
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren

Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles

Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Drinks09.06.2023
Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken
Verder lezen over Drank

Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde

Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Gin

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!

Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)

Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin

Drinks20.03.2023