De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
We hebben eerder deze week al de loftrompet gestoken over de heerlijke Belgische gin The Drunken Horse Gin. Aangezien het vrijdag is en een cocktail dan altijd een goed idee is, komen we uit bij Mary From Belgium. Dat is een frisse, gastronomische cocktail gemaakt met twee ambachtelijke producten uit België: gin en tomatensap.
Een tijdje geleden zijn we al eens in de weer geweest met een Nederlandse gastronomische gin en dat beviel ons heel goed. Dus bij het horen van de woorden gastronomische cocktail loopt ons het water al in de mond. Maar wat maakt Mary From Belgium nou zo speciaal?
Tomatensap
Bij het horen van tomatensap gaat de gedachte niet per se gelijk uit naar een cocktail. Nick Bril, chef-kok bij restaurant The Jane (**), brengt daar met zijn Mary V voor altijd een verandering in. Hij heeft het ultieme tomatensap gemaakt op basis van de Japanse Tomimaru Muchoo Tomato. Die mengt hij met Salicornia, basilicum, oregano, zeewater en milde chilipeper. waardoor je een geweldige smaaksensatie krijgt.
The Drunken Horse Gin
Zoals eerder deze week te lezen viel, zijn we na het proeven van The Drunken Horse Gin gelijk grote liefhebbers geworden. De balans in de gin is door de citrus en peperige tonen heel bijzonder en vooral heel erg tasty. Het is een gin die de smaakpapillen blijft prikkelen, tel daarbij de Nepalese Timut peper op en het is echt een feestje om deze gin te drinken.
Mary From Belgium
Waar een standaard Bloody Mary met wodka en selderij wordt gemaakt, maak je Mary From Belgium heel anders. Dat is namelijk het perfecte huwelijk tussen The Drunken Horse Gin en Mary V met limoen, citroengras en een snufje Timut peper.
Zo maak je hem:
In een brede longdrink gevuld met ijs voeg je 50ml The Drunken Horse Gin, 150ml Mary V, een klein beetje (vers) limoensap, een kwart gehalveerd citroengras en om het af te maken een paar draaien aan de pepermolen met Timut peper. Voor de beste smaaksensatie roer je dit geheel even door.
Je krijgt hiermee een heerlijke balans tussen de peperige en citrus tonen die perfect samengaan met Mary V. Dat maakt Mary From Belgium een heerlijk frisse en complexe, gastronomische cocktail.
Verder lezen over Cocktails
Drinks23.12.2024
Vijf feestelijke drankjes om helemaal in de kerstsfeer te komen
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023