De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het is hier op Eatly al eens vaker gememoreerd: rond de zomer komen (drank)producenten altijd met interessante innovaties en nieuwe drankjes. Zo lanceert Chandon zichzelf in Europa met een nieuw zomerdrankje: Chandon Garden Spritz. Een mousserende wijn met een twist, hij is namelijk gemixt met een sinaasappellikeur.
De Garden Spritz is een mix van Chandon’s droge cuvée gemaakt met chardonnay, pinot noir en sémillon druiven en een huisgemaakte sinaasappellikeur gemaakt van Argentijnse sinaasappels kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dat maakt het een simpel maar vooral fascinerende nieuwe zomerdrank.
Nieuwe innovatie
Bij Chandon zijn ze zelf zeer tevreden met het nieuwe drankje. Wijnmaker Ana Paula Bartolucci over de Garden Spritz: “Het is uniek, echt. En dat past bij ons. Chandon loopt voorop op het gebied van mousserende wijn; we zijn altijd innovatief geweest en dat blijven we op deze manier. We hebben vier jaar over de ontwikkeling van dit product gedaan waarmee we nu nieuwe consumenten enthousiasmeren en inspireren. Ik ben er trots op.”
Bijzondere drank
De sinaasappels worden gekweekt op een duurzame boerderij in Entre Rios, in het Noordoosten van Argentinië. Door hen wordt al drie generaties fruit verbouwd. Om er een bijzondere likeur mee te maken wordt een deel van de schillen gedroogd en verse sinaasappelschillen aan de blend toegevoegd.
De schillen worden gemacereerd in druivenbrandewijn met verschillende specerijen en kruiden. Zo ontstaat er een bittere sinaasappellikeur die in samenspel met de mousserende wijn van Chandon een bijzondere Garden Spritz maakt.
Serveren
Om met volle teugen te genieten van dit nieuwe zomerdrankje schenk je 180ml Garden Spritz in een groot glas waar je drie à vier ijsblokjes aan toevoegt. Ter garnering kun je er een takje rozemarijn aan toevoegen en een gedroogde sinaasappelschijf. Het drankje is ideaal te combineren met pittig Aziatisch eten, sashimi, oude chedderkaas en gedroogd exotisch fruit.
Verder lezen over Champagne
Drinks20.11.2022
Variant op de klassieke Negroni, de Negroni Sbagliato is helemaal hot
Food06.05.2022
Chef Diego Buik heeft een briljant nieuw concept dat draait om burgers & bubbels
Nieuws20.08.2020
Overschot aan champagne zorgt ervoor dat de prijzen stijgen
Tipt12.08.2020
Nieuw in Nederland: Zweedse mousserende berkenwijn SAV Sparkling
Drinks15.11.2019
Fête du Champagne vindt plaats van 29 nov t/m 1 dec
A little bit of the bubblyVerder lezen over Drank
Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde
Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Wijn
Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn
Drinks18.05.2023