De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Allerlei drankproducenten die ooit het perfecte product hebben gemaakt, zijn de afgelopen jaren gaan experimenteren met smaakvarianten. Of het nou gaat om rum of whisky een uitstapje is snel gemaakt. Ook verschillende klassieke ginmerken zijn aan het experimenteren geslagen. Zo heeft Tanqueray onlangs de Blackcurrent Royale gin uitgebracht die misschien nog wel lekkerder is met prosecco, dan met een tonic.
Dat klinkt misschien wel raar voor een ginmerk dat bekend staat als een van dé London Dry gins ter wereld. Als basis voor de Royale zijn de vier botanicals jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout versterkt met Franse zwarte bessen, vanille en zwarte orchidee. Dat geeft deze gin wat extra joie de vivre waardoor hij verrassend goed smaakt als je hem combineert met prosecco.
Bloemige tonen
In het cocktailarchief hier op Eatly zijn inmiddels allerlei mooie gincocktails te vinden, maar voor veel mensen hoort een gin vooral goed te smaken met tonic. De Blackcurrant Royale is als bloemige gin heerlijk om te combineren met tonic en door de kleur ook heel goed te gebruiken in allerlei klassieke cocktails.
Royale French 75
Een van de klassieke cocktails is de French 75 en met de nieuwe Tangueray Blackcurrent Royale geef je deze cocktail een smaakvolle, verrassende twist.
Nodig:
- 40 ml Tanqueray Blackcurrant Royale
- 30 ml citroensap
- 15 ml suikersiroop
- 50 ml prosecco
- Citroenschil voor garnering
Maken:
- Voeg Tanqueray Blackcurrant Royale, citroensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker en schud;
- Schenk uit door een zeefje in een coupette glas;
- Top af met prosecco;
- Garneer met gedraaide citroenschil.
Nieuwsgierig geworden? De Blackcurrent Royale is te koop bij Gall & Gall.
Verder lezen over Cocktails

Drinks23.12.2024
Vijf feestelijke drankjes om helemaal in de kerstsfeer te komen

Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Verder lezen over Drank

Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde

Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Gin

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!

Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)

Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin

Drinks20.03.2023