De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze week ligt er in de schappen bij de supermarkt voor het eerst Fair Trade tonijnsalade van het merk.
De tonijn van Fish Tales wordt duurzaam gevangen en verwerkt waarbij er rekening wordt gehouden met de mens en het milieu. Daarom heeft de tonijn het MSC-keurmerk ontvangen. Deze wordt gebruikt in de twee nieuwe tonijnsalades van het merk: een gewone en een spicy salade die geïnspireerd is op het Mas-Uni recept.
Bewuste keuze
Naast dat de nieuwe salades Fair Trade zijn, heeft het merk er ook voor gekozen om het hele verhaal van de tonijn inzichtelijk te maken. Op de verpakking staat waar de vis vandaan komt en welke lokale vissersgemeenschap de tonijn heeft gevangen. Van Olphen hierover: “Als we weten waar ons voedsel vandaan komt, gaan we vanzelf bewustere keuzes maken. Daarom geeft Fish Tales vissers een verhaal, een gezicht.”
Twee salades
Tonijn uit blik is wereldwijd een van de meest populaire visgerechten en het wordt in allerlei gerechten gebruikt. Toch is tonijnsalade die in de winkel verkrijgbaar vaak totaal niet van duurzame afkomst. Daar probeert Fish Tales iets aan te veranderen. Zo bevatten de twee nieuwe salades 50% duurzame met hengel gevangen skipjack-tonijn.
Beide salades zijn ambachtelijk bereid met grove stukken tonijn zodat ze stevig en volvet van smaak zijn. In de normale variant zit een mayo zonder zoetje, waardoor die lekker fris blijft. De spicy variant is geïnspireerd door de Mas Uni tonijnsalade en wordt gemaakt met kokos, limoen en verse curryblaadjes voor een fijne bite.
Verder lezen over Supermarkt

Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt

Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in

Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden

Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Nieuws25.05.2023
Jumbo stopt met flitsbezorging via Gorillas / Getir
Verder lezen over Vis

Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Food21.01.2022
Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

Food03.11.2021