De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Voor iedereen die weleens op een festival rond heeft gehangen de afgelopen jaren zal de naam FrietHoes wel een belletje doen rinkelen. Inmiddels worden de frieten van het bedrijf in meer dan vijfhonderd restaurants verkocht en nu is de tijd daar voor consumenten om er ook thuis van te genieten.
De friet van FrietHoes wordt gemaakt van de beste aardappelen van het moment. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat Nederland ideaal is voor frietpiepers. Zo zijn de Agria-aardappelen uit de polder met een hoog zetmeelgehalte ideaal om friet van te maken, dat komt mede doordat de mineralen uit het zeeklei goed zijn voor de smaak.
Geen gedoe
Om de smaak te behouden worden de aardappelen niet geschild of geblancheerd, maar worden ze schoon geschrobd, in dikke frieten gesneden en onmiddellijk gebakken. Er wordt dus geen gebruikt van conserveringsmiddelen of coatings. Daarna worden ze zes minuten gebakken om zo langzaam te garen. De verse friet die je uit het koelschap meeneemt hoeft thuis alleen even afgebakken te worden in de oven, frituurpan of airfryer.
Een bak Écht Verse Friet bevat twee ruime porties verse friet.
Meer dan friet
Het bedrijf begon in 2009 met een winkel in Haarlem en is inmiddels een begrip geworden. Toch is er qua instelling weinig veranderd: boeren krijgen nog altijd een eerlijke prijs en er wordt nog altijd met de beste, verse en eerlijke grondstoffen gewerkt. Daarbij worden reststromen gebruikt om bier, wodka en brood van te maken. In de winkel kun je heel sociaal een frietje voor een ander kopen en voor elke 100 verkochte frietjes in de supermarkt wordt 1 frietje opzij gezet voor een frietje sociaal.
De Écht Verse Friet ligt vanaf nu in de koelschappen bij de Albert Heijn.
Verder lezen over Friet

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Supermarkt

Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt

Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in

Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden

Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Nieuws25.05.2023