De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Snackmerk Mitsuba introduceert nieuwe snacks die voor een deel gemaakt zijn met rijst geïnspireerd op de Aziatische keuken. En dan vooral op de verschillende plekken en smaken van Azië; van Bangkok tot aan Kyoto. Zo zitten er onder meer Red Curry Crispies, Sriracha Peanut Crunch en Wasabi Crunchy Peas in het assortiment.
In totaal zitten er 10 producten in het assortiment van Mitsuba van rijstcracker tot allerlei soorten noten. Die zijn er in verschillende varianten: van mild tot pittig, glutenvrij en volledig plantaardig. Daarbij komt dat de producten altijd vegetarisch zijn en volledig palmolievrij zijn.
Aziatische smaakcombinaties
Eigenlijk zijn de verschillende smaakcombinaties geïnspireerd door allerlei Aziatische steden zoals Bangkok, Kyoto en Chiang Mai. Thaise senbei-rijst wordt gecombineerd met Thaise rode chilipepers voor de Thai Chilli Crispies en Thaise sriracha-saus wordt gecombineerd met limoen en knoflook om de Sriracha Peanut Crunch te maken.
Voor de liefhebbers van volledig plantaardige producten zijn de Salted Cruncy Edamame en Wasabi Crunchy Peas een echte aanrader. Voor iedereen die glutenvrij eet zijn de Wasabi Crispy Rice Crackers en de Sea Salt Crispy Rice Crackers een uitkomst. Andere smaakcombinaties vieren juist umami als smaak in de Japanese Peanut Crunch & Crispies of zeewier-aroma’s in de Wasabi Peanut Crunch & Crispies.
Al met al staan je bijzondere smaakexplosies te wachten als je de nieuwe (rijst)snacks van Mitsuba uit gaat proberen. Ze liggen vanaf nu bij de Albert Heijn en jumbo in het noten- en zoutjesschap.
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023