De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het moment is eindelijk daar, hitmachine en snackconnaisseur Donnie heeft zijn droom waargemaakt: een eigen snack bij de Febo. De snack heet ’t Fenomeentje en het is een vegetarische, krokante en licht pittige nasisnack. Eigenlijk is het een soort bamiblok 2.0. Hij is vanaf nu bij iedere Febo te verkrijgen voor 2,65 euro.
Voor Donnie een hitmachine werd, is hij opgeleid als kok. In 2016 maakte hij al ooit een ode aan de bamischijf en Raya van Mattaveld. Nu heeft hij samen met Dennis de Borst, de eigenaar van Febo, een eigen snackhit gemaakt. Daar zijn aardig wat kook- en proefsessies aan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er zijn met de nieuwe vegetarische nasisnack.
’t Fenomeentje
Donnie over zijn eigen snack bij de Febo: “Het was altijd al een droom om een eigen snack op de markt te brengen. Dat die droom nu, samen met FEBO, is uitgekomen is wel een next leveltje. Ik hoop dat vele mensen met veel plezier T Fenomeentje uit de muur zullen trekken, want het is met liefde gemaakt.”
Eigenaar De Borst sluit zich hierbij aan: “Donnie klopte bij ons aan met de wens zijn eigen snack te ontwikkelen. Met allebei onze roots in Amsterdam en gemeenschappelijke liefde voor snacks, was dit voor ons natuurlijk een no-brainer. Wij hebben Donnie uitgenodigd in onze keuken, en na een aantal kook- en proefsessies kwamen wij tot het ultieme eindresultaat.”
Automatiek
De samenwerking tussen Donnie en Febo wordt de hele zomer ook nog eens geïllustreerd tijdens de optredens van de artiest. Want tijdens zijn optreden in de AFAS onlangs stond er al een levensgrote automatiek op het podium. Die reist de komende zomer met hem mee langs allerlei festivals, waaronder de Zwarte Cross.
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023