Food27.06.2022

Donnie en Febo werken samen en creëren snack ’t Fenomeentje


Het moment is eindelijk daar, hitmachine en snackconnaisseur Donnie heeft zijn droom waargemaakt: een eigen snack bij de Febo. De snack heet ’t Fenomeentje en het is een vegetarische, krokante en licht pittige nasisnack. Eigenlijk is het een soort bamiblok 2.0. Hij is vanaf nu bij iedere Febo te verkrijgen voor 2,65 euro.

Voor Donnie een hitmachine werd, is hij opgeleid als kok. In 2016 maakte hij al ooit een ode aan de bamischijf en Raya van Mattaveld. Nu heeft hij samen met Dennis de Borst, de eigenaar van Febo, een eigen snackhit gemaakt. Daar zijn aardig wat kook- en proefsessies aan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er zijn met de nieuwe vegetarische nasisnack.

’t Fenomeentje

Donnie over zijn eigen snack bij de Febo: “Het was altijd al een droom om een eigen snack op de markt te brengen. Dat die droom nu, samen met FEBO, is uitgekomen is wel een next leveltje. Ik hoop dat vele mensen met veel plezier T Fenomeentje uit de muur zullen trekken, want het is met liefde gemaakt.”

Eigenaar De Borst sluit zich hierbij aan: “Donnie klopte bij ons aan met de wens zijn eigen snack te ontwikkelen. Met allebei onze roots in Amsterdam en gemeenschappelijke liefde voor snacks, was dit voor ons natuurlijk een no-brainer. Wij hebben Donnie uitgenodigd in onze keuken, en na een aantal kook- en proefsessies kwamen wij tot het ultieme eindresultaat.”

Automatiek

De samenwerking tussen Donnie en Febo wordt de hele zomer ook nog eens geïllustreerd tijdens de optredens van de artiest. Want tijdens zijn optreden in de AFAS onlangs stond er al een levensgrote automatiek op het podium. Die reist de komende zomer met hem mee langs allerlei festivals, waaronder de Zwarte Cross.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Snacks

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Het is Halloween-tijd en dat betekent: thema-eten! Er zijn weinig evenementen op de wereld die zo'n oneindige stroom aan food inspo teweegbrengen met zo'n duidelijk thema. We sommen 10 geweldige Halloween-foodtips op.

Food21.10.2024

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...

Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal