De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In het Amsterdamse restaurant Slagerij de Beurs is op 30 november voor één avond de duurste stamppot ter wereld verkrijgbaar. Chefs Timo de Beurs en Samuel Levie sloegen de namen ineen om dit bescheiden Nederlandse gerecht in een internationaal, extravagant jasje te steken. Ondermeer met truffel en kreeft wordt deze oerhollandse pot naar een nieuw niveau getild.
De basis van het gerecht is de klassieke boerenkoolstamppot en die heeft en upgrade gekregen van truffel. Heel veel truffel. Hij wordt in een pie-vorm gegoten en het is dan een gerecht voor vier tot vijf personen. Door de toevoeging van kreeft en vooral heel veel truffel hangt er een prijskaartje aan van 1.200 euro. Dat ligt vooral aan de huidige truffelprijs die door de warmte flink is gestegen afgelopen jaar.
Knapperig jasje
Om er helemaal een feestelijk gerecht van te maken is de stamppot in een knapperig jasje van deeg gegoten. Daar zit een heel bijzondere stamppot in verstopt, niet alleen door de truffel maar ook zeker door de andere ingrediënten. Er is een bijzondere worst gecreerd voor bij de stamppot en die is gemaakt van Chaams hoen, kreeft en buikspek. De stamppot wordt afgemaakt met een kippenjus met truffel.
Eigen draai
Samuel Levie over de exclusieve stamppot: “Het mooie aan stamppot is dat er voor iedere smaak een variant te bedenken is. Juist het contrast van de doe-maar-normaal Hollandse pot en exclusieve ingrediënten vind ik interessant: met deze extravagante versie laten we zien dat deze klassieke Hollandse pot ook tot iets exclusiefs kan worden omgetoverd.
Je kan een stamppot precies zo maken als je zelf wil. Of je nou met de aardappelbasis varieert, met de bladgroenten of met de toppings. We hopen mensen te inspireren zelf de keuken in te duiken en een bijzondere twist te geven aan deze Hollandse klassieker.”
Bijzondere combi
Chef Timo de Beurs is ook zeer tevreden met de eigen creatie: “Ik ben een enorme fan van de pieper, want aardappel is een hele goede drager voor allerlei smaken. Aardappel en truffel gaan ook fantastisch met elkaar samen. Ik werk in mijn gerechten ook vaker met de combinatie boerenkool en truffel, dus voor mij was dit een één-tweetje!”
Eenmalige avond
Op 30 november organiseert Slagerij de Beurs een eenmalige dedicated avond waarop de duurste stamppot exclusief te verkrijgen is. Wie interesse heeft dient dit wel op voorhand aan te geven: reserveren is noodzakelijk. Stamppotliefhebbers kunnen deze avond hun hart ook op een andere manier ophalen: voor €49,50- kunnen gasten ook genieten van een volledig viergangenmenu van de hand van Timo de Beurs en Samuel Levie, met gerechten geïnspireerd op stamppot. Onderdeel van dit menu is ook een kleine proefportie van de duurste stamppot, optioneel met truffel.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024