De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het verhaal van Hands Off begon ooit met chocoladerepen en vertakt zich inmiddels steeds meer naar andere producten. Het nieuwste wapenfeit: plantaardige chocolate chip cookies in drie verschillende smaken. Daarmee heeft het merk ook een primeur: want dit zijn de eerste plantaardige chocolate chip cookies in het sueprmarktschap.
Na de repen en bites stapt het bedrijf nu dan ook in de koekjes. Het idee is om duurzame en plantaardige alternatieven op de markt te brengen voor producten die mensen graag snoepen zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op de smaak. Dat moet met de koekjes ook gelukt zijn, want die zijn gemaakt zonder boter, eieren, palmolie of koemelkchocolade.
Flinke aanloop
Om tot dit resultaat te komen is er ruim een jaar ontwikkeling aan de koekjes vooraf gegaan. Er is flink geëxperimenteerd en geproefd om tot het gewenste resultaat te komen. Oprichter Kitty Smeeten over het proces: “We hebben ze uitgebreid getest en consumenten proefden helemaal geen verschil. Sterker nog, onze cookies smaakten zelfs lekkerder dan andere choco chip cookies die al op de markt zijn.”
Drie smaken
Hands Off brengt de koekjes uit in drie verschillende smaken: de Double Choc met plantaardige melk met pure chocolade en extra cacao, de Choco Chip is een klassieke variant met chocoladechunks en de derde variant is de Crunchy Nuts, die naast chocolade ook nog hazelnootstukjes bevat.
De plantaardige chocolate chip cookies van Hands Off bevatten een combinatie van sheaboter en kokosolie in plaats van boter of palmolie en plantaardige ‘melk’chocolade in plaats van gewone melkchocolade. Zowel de cacao als de hazelnoten zijn afkomstig uit duurzame bronnen onder het Rainforest Alliance-programma.
De koekjes liggen vanaf nu in de schappen bij Albert Heijn, Vomar en virtueel bij Picnic.
Verder lezen over Chocolade

Food03.12.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Hotspots25.11.2024
Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Food16.11.2024
Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Nieuws23.02.2024
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Verder lezen over Plantaardig

Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen

Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op

Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment

Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers

Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’

Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt

Food08.02.2023
Waarom het maar niet wil vlotten met plantaardige vleesvervangers

Food16.01.2023
Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023