Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.
Het idee is dat we met zijn allen wat minder vlees gaan eten omdat dit zo belastend voor het milieu is. Voor de een geen enkel probleem. Voor de ander iets dat niet werkt, wat een goed stuk vlees op zijn tijd is toch wel erg lekker. Mensen gaan dus ook pas minder vlees eten als de plantaardige optie lekkerder is. En met die filosofie introduceert De Nieuwe Keuken, het plantaardige foodmerk opgericht door Freddy Trathlener (aka Vjèze Fur), iets nieuws op het digitale schap van boodschappen-app Crisp.
Na het succes van Lekker Fred’s Pulled Paddo’s zijn er nu de Ballo’s: fijn gekruide balletjes, zonder vlees en met extra veel groenten. Het allerlekkerste alternatief voor een gehaktbal. Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde Freddy smaakvolle recepten die je via de Crisp-app zo in je boodschappenmandje knalt. Dus of je nou trek hebt in stamppot met ballen, spaghetti met ballen, soep met ballen of een balletje bij de borrel: swap die ballen voor Ballo’s!
Veel Nederlanders eten te weinig groente
We hoeven je niet uit te leggen dat het niet supergoed gaat methet klimaat. Hoe we eten heeft daar invloed op. Waar de meeste vleesvervangers zich richten op de eiwitten in het product, constateert De Nieuwe Keuken dat het vooral groenten zijn die Nederlanders daadwerkelijk tekortkomen. Met foodmerk De Nieuwe Keuken ligt de focus daarom op extreem smaakvolle groente-alternatieven.
Vjeze Fur, medeoprichter van De Nieuwe Keuken: “De meeste van dit soort balletjes bevatten maar iets van 20 tot 30% groenten. Dat moet toch gewoon veel beter? Wij hebben daarom drie soorten Ballo’s gemaakt, die bijna drie keer zoveel groenten bevatten als de meeste groenteballetjes. Dat is lekker voor je. En omdat we er geen conserveringstroep in willen stoppen, is het een diepvriesproduct. HIerdoor zijn ze langer houdbaar en hebben we minder waste.”

Stemmen met je vork
Met de nieuwe Lekker Fred Ballo’s wordt vegetarisch eten een feestje, zegt Marieke Keysers, categoriemanager en professioneel proever bij Crisp: “Vanuit duurzaamheidsperspectief kun je zoveel verschil maken door vlees te swappen voor iets anders. Al doe je dat een paar dagen in de week – we kunnen allemaal iedere dag stemmen met onze vork.”
Om dat nog gemakkelijker te maken ontwikkelde Vjeze Fur speciaal voor Crisp smaakvolle seizoensrecepten die zonder bal niet compleet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pasta met rooie saus en een ouderwets lekkere boerenkoolstamppot. Door de bal te swappen met Ballo’s stem je met je vork voor een smaakvol alternatief voor jezelf én het klimaat.

Drie smaken Ballo’s
De nieuwe Ballo’s zijn voor de prijs van €3,99 (10 stuks – 180 gram) exclusief bij Crisp verkrijgbaar in drie smaken, die aansluiten op het seizoen:
- Lekker Fred Ballo’s – Smokey-Classic: gemaakt van extreem veel groenten (koolrabi, champignon & ui) met gerookte kruiden. Deze ballo’s zijn het hele jaar verkrijgbaar en spelen met gemak de hoofdrol in je pasta, op een broodje of als onderdeel van je AVG’tje.
- Lekker Fred Ballo’s – Ras El Hanout: gemaakt van extreem veel groenten (wortel, champignon & ui) met heerlijke ras el hanout kruiden. Verkrijgbaar in de herfst / winter als de dagen korter zijn en je behoefte hebt aan warmte. Heerlijk in bijvoorbeeld in een stamppot maar ook met couscous of op een broodje.
- Lekker Fred Ballo’s – Pastinaak-Massala: gemaakt van extreem veel groenten (pastinaak, champignon & ui) in een massala kruiding. Verkrijgbaar in de herfst/winter als de dagen korter zijn en je zin hebt in warmte. Deze ballo’s zijn heerlijk bij bijvoorbeeld rijst met pindasaus, of op een broodje maar spelen ook makkelijk een mooie rol als onderdeel van je AVG’tje.
Verder lezen over vegan

Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Food04.03.2024
Hier is de Cordon Blij een vegan variant op de klassieke cordon bleu

Nieuws13.08.2020
Nestlé duikt in de plantaardige alternatieven voor zuivel

Gezond19.03.2020
Essentiële voedingssupplementen voor veganisten

Food15.08.2019
De vega(n) foodline-up van Lowlands 2019

Drinks13.08.2019
Bio-wijnmerk haalt half miljoen op crowdfunding

Food12.08.2019
Vegan pizza’s verkrijgbaar op Lowlands

Gezond10.08.2019
Chips van voor retail afgekeurde broccoli
Verder lezen over Vlees

Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Nieuws29.04.2022
Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

Nieuws30.03.2022