De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Snackmerk Mitsuba introduceert in samenwerking met The Seaweed Company een zeewiersnack in drie verschillende smaken. De luchtige en knapperige chips bestaan uit zeewier (Nori) en een dunne laag Tapioca zijn verkrijgbaar in de smaken: Zeezout, Paprika en Wasabi. De crisps zijn vegan, palmolievrij, MSG-vrij en een bron van vezels.
De snacks van Mitsuba zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken waarin zeewier al eeuwen wordt gebruikt. In Europa wordt het inmiddels steeds vaker gebruikt, maar voor het grote publiek blijft het een grote onbekende. Vandaar dat het snackmerk ervoor gekozen heeft om de ‘nieuwe’ smaak te combineren met bekende smaken als zeezout, paprika en wasabi.
Sushi
Voor de meeste consumenten is de eerste ervaring met zeewier vast bij een sushimaaltijd geweest. Steeds meer chefs zijn aan het experimenteren met zeewier in de keuken, dus in steeds meer restaurants vind je het ingrediënt terug in gerechten. Mitsuba probeert met de nieuwe snacks zeewier wat meer mainstream te maken in Nederland.
The Seaweed Company
Mitsuba en The Seaweed Company zijn een samenwerking aangegaan om zeewier te behouden. Daarom wordt er voor elke verkochte zak Seaweed Crisps een deel zeewierboerderij ter grootte van een A4 bijgebouwd. Met hun zeewierboerderijen beoogt The Seaweed Company over de gehele wereld op een duurzame manier zeewier te kweken en gezonde en waardevolle toepassingen op basis van zeewier te ontwikkelen.
De nieuwe snacks zijn voor nu als eerste bij de supermarkten van Albert Heijn verkrijgbaar.
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023