De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
The Gojira hamburger van Ter Marsch & Co is uitgeroepen tot de beste hamburger van de Benelux tijdens de Best Burger Benelux competitie. De finale werd deze week in het MECC in Maastricht gehouden, waar een vijfkoppige jury uit alle finalisten The Gojira van chef Rohini Atwaroe verkoos als de beste.
De hamburger werd eerder dit jaar tijdens de Horecava al uitgeroepen tot beste burger van Nederland. Wij hebben voor The Rona heel de wereld op zijn kant legde het geluk gehad om The Gojira zelf te proeven op het thuishonk van chef Atwaroe bij Ter Marsch in Rotterdam. Dat was op alle fronten een feestje, want ook de frieten waren in de prijzen gevallen.
The Gojira
Wat maakt de burger dan zo speciaal? Nou, ga maar even achterover zitten. The Gojira is eigenlijk een slider (kleiner dan een normale burger, dus je krijgt er twee) die geserveerd wordt op gestoomde buns waar een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japanse Wagyu op zit. Hij wordt belegd met: in yuzu gepekelde rode ui, een crumble van paarse tortilla’s en nori, zoetzure komkommer en mini-paksoi met bulgogi pulled pork.
De pulled pork is namelijk gestoofd in een bulgogi-marinade met gerookte buikspekstukjes die weer gegaard zijn in een Mexicaanse rode pepersaus. Om het feestje nog groter te maken gaan over de burger twee sauzen. Een witte saus op basis van Jarritos-limoensap en manuka-honing met roze gember en limoen zest. En een rode saus po basis van Gochujang-pasta aangemaakt met huisgemaakte pittige ketchup.
Juryrapport
In totaal waren er 100 burgers die dit jaar aan de BBB-competitie meededen. Een deel daarvan werd tijdens de finale beoordeeld door de deskundige jury bestaande uit: Pierre Wind (televisiechef), Alexandra Dirand (exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group).
Zij oordeelden dat de presentatie van The Gojira tot in de puntjes was uitgedacht met aandacht voor de kleinste details met als resultaat een kloppend totaalplaatje. Volgens hen is deze burger een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie in een stoommandje.
We snappen dat het water nu in je mond loopt en dat je door de nieuwe coronamaatregelen niet kan wachten om deze burger te proberen. You’re in luck! Ter Marsch is gewoon open voor afhaal en bezorging.
Verder lezen over Fastfood

Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums

Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop

Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks

Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard

Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App

Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023