De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Vaste lezers van Eatly hebben waarschijnlijk al door dat ik heel enthousiast ben over de producten van Lindenhoff. Dat geldt helemaal als ze een samenwerking hebben met een toffe chef. Zo is het nu mogelijk om een Lindenhoff Steak & Frites Box te kopen. Een samenwerking van het bedrijf met sterrenchef Joris Bijdendijk die op deze manier thuischefs helpt de perfecte biefstuk te bereiden.
In de box zitten alle ingrediënten om een gastronomische versie van ieders favoriet op tafel te zetten, dus: malse Black Angus kogelbiefstuk, dragon en tijm, verse eieren, romige boerenboter en gesneden friet van de agria-aardappel. Om het de thuischefs helemaal makkelijk te maken legt Bijdendijk stap voor stap uit hoe je de perfecte biefstuk, frites en een klassieke bearnaisesaus klaarmaakt.
Sterren
Bij Rijks en Wils maakt Bijdendijk furore. Binnen een periode van zes jaar groeide hij uit van koksmaatje van Ron Blaauw tot de sterrenchef die hij nu is. Al jaren gebruikt hij in zijn restaurants en thuis de producten van Lindenhoff. Vorig jaar was er al een toffe samenwerking tussen beide partijen met vijf bijzondere barbecuerecepten voor thuis van Restaurant Wils.
Kijkje in keuken
In zijn nieuwe boek ‘Bij Bijdendijk Thuis’ geeft chef Bijdendijk een kijkje in zijn keuken. Daar zegt hij over: “De selectie van je producten is echt de basis van je keuken. Het bepaalt de kwaliteit van je gerechten. Daarna komen pas de bereiding, de smaak, de continuïteit, signatuur en details. Daarom werk ik graag samen met Lindenhoff.”
Ingrediënten
De ingrediënten voor de box zijn dan ook speciaal uitgekozen door de chef. De kogelbiefstuk van Black Angus-runderen is een van de mooiere (en betaalbare) rundvlees. De agria-aardappel is een grote Nederlandse aardappel die geteeld wordt in kleigrond. Hij is speciaal ontwikkeld in de jaren ’80 voor het maken van goede verse frieten.
Verder lezen over Friet

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Vlees

Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballen
Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Nieuws29.04.2022