Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken


Iedereen die van koken houdt kent waarschijnlijk wel deze frustraties in de keuken: allereerst de onvermijdelijke kleefpartij waarbij je ei, vis of pannenkoek verandert in een plakkerige nachtmerrie die niet los wil laten. Dan is er de krassenmalaise, het tragische moment waarop je ontdekt dat de anti-aanbaklaag eruitziet alsof je kat zich met zijn klauwen heeft uitgeleefd op je favoriete pan. Dat alles terwijl je alleen maar een omelet wilde maken. En dan is er nog een ander fenomeen bij ‘slimme pannen’, het gevecht om een pan te vinden die op echt álle warmtebronnen werkt. Vooral als je inductie hebt is dat een zoektocht, waarbij het soms lijkt alsof je elke paar jaar opnieuw je hele pannenarsenaal moet vervangen.

HexClad hybride pannen

Toch zijn er inmiddels pannen die het verschil maken met veel van je ‘gewone’ pannen. De naam is HexClad, een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie combineren.

Met het hybride design biedt HexClad een soort van ultieme kookervaring, wat het tot een populaire keuze maakt voor zowel professionele koks als bij mensen thuis. Een van de grootste namen die het merk promoot is – wie kent hem niet – Gordon Ramsay. Onze TV-chef roemt de pannen vooral om hun veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak.

Het geheim van HexClad ligt in de geavanceerde constructie van de pan. De binnenkant is ontworpen met een zeshoekig (hexagonaal) patroon, waar het merk zijn naam aan ontleent. Dit patroon bestaat uit opstaande randen van roestvrij staal die worden afgewisseld met een anti-aanbakoppervlak. Dit zorgt ervoor dat het voedsel niet blijft plakken en biedt je de mogelijkheid om gerechten te bereiden met veel minder olie, wat gezonder koken bevordert zonder in te leveren op smaak. Tegelijkertijd behoudt de pan de aanbaksmaak en het bruinen die typisch zijn voor roestvrij staal. En dat maakt HexClad pannen weer meer geschikt maakt voor een breed scala aan kooktechnieken.

Krasbestendige duurzaamheid en diamantstof

Duurzaamheid is een van de speerpunten van HexClad. De pannen zijn krasbestendig en bestand tegen intensief gebruik, waardoor ze langer meegaan dan de gemiddelde anti-aanbakpan. Uniek en bijzonder is dat je met metalen keukengerei kunt werken zonder de anti-aanbaklaag te beschadigen. Dat is echt iets dat wat je bij de meeste pannen beter kunt afraden. De buitenste laag is versterkt met diamantstof, wat zorgt voor extra stevigheid en slijtvastheid. Het maakt HexClad niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik thuis, maar ook ideaal voor professionele keukens waar pannen intensief worden gebruikt.

Dankzij de magnetische roestvrijstalen basis zijn HexClad-pannen compatibel met alle warmtebronnen, waaronder inductie, gas, elektrisch en keramisch. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien kunnen de pannen tegen hoge temperaturen, en ze zijn ovenbestendig tot 260 °C, waardoor ze ook in de oven gebruikt kunnen worden om gerechten af te maken.

Verder zijn HexClad-pannen makkelijk schoon te maken. De anti-aanbaklaag maakt het nogal wat eenvoudiger. De pannen zijn vaatwasserbestendig zonder dat dit de kwaliteit aantast. De pannen hebben wel een ander kostenplaatje, maar het gebruiksgemak, gecombineerd met de lange levensduur en veelzijdigheid, maakt een HexClad-pan wel tot een aantrekkelijke aankoop voor als je graag kookt ongeacht de warmtebron. HexClad is daarmee echt wel een revolutie in de keuken.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Recepten06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT