De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Aan het eind van de zomer van ’22 gingen in Amsterdam de deuren van Carstens Brasserie open. Inmiddels heeft chef-kok Jeroen Bruinsma iets moois neergezet met zijn keukenbrigade en is het tijd voor wat reuring. Hij introduceert namelijk een nieuw menu dat in het teken staat van de winter, met wintergroenten in de spotlight.
Het credo bij Carstens blijft: geïnspireerd door de wereld, maar zo lokaal mogelijk ingekocht met de beste Nederlandse ingrediënten. Daarbij wordt met de seizoenen meegekookt, dus ingrediënten die dat niet meer zijn, staan in de voorraadkasten als conserven, augurken en specerijen. Daarnaast heeft het menu steeds meer signature dishes.
Creatief met pompoen
In het gerecht Pompoen met fermigrette en pepita wordt de pompoen op verschillende manieren klaargemaakt, het zijn dezelfde bereidingstechnieken die voor vlees en vis worden gebruikt om het zo een soortgelijke smaakbeleving te geven. Het gerecht wordt afgemaakt met een Fermigrette (een eigen draai op een vinaigrette, gemaakt van fermiteervocht van de pompoen).
Confit de Canard
Als er een klassiek brasseriegerecht is, dan is dat wel Confit de Canard. Bij Carstens hebben ze een eigen twist op het nieuwe menu staan: eend met zuurkool en een aardappelterrine. Alle stukken van de eend worden gebruikt in dit gerecht, zodat er niets verspild wordt. Het stukje vlees wordt gegaard in eendenvet totdat het helemaal uit elkaar valt. Zelfs het vel van de eend wordt gebruik door krokant op te bakken en van de afsnijdsels wordt een eendenjus gemaakt.
Franse slag
Paris-Brest is een Franse soes gevuld met crème praline, klassieke banketbakkersroom en boeren boter. Dit dessert is vernoemd naar een wielerwedstrijd van Parijs naar Brest, daar is dit voor het eerst gemaakt. Vandaar dat het beslag gespoten wordt in de vorm van een wiel en het reliëf dat je in een wiel ziet ook zichtbaar is in dit dessert.
Bijzondere opleiding
Dat zijn een paar van de nieuwe gerechten op het nieuwe menu. Hierin wordt de visie van chef-kok Jeroen Bruinsma heel erg duidelijk, maar ook waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en zijn opleiding genoten heeft. Die heeft hij namelijk gehad bij de beste sterrenchefs en restaurants die ons land kent – van Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene.
Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis voor het menu.
Verder lezen over Amsterdam

Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Food14.04.2024
Amorino strijkt neer in Nederland: geen bolletjes, maar blaadjes

Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren

Hotspots04.03.2024
Bar Kartel biedt lokale gezelligheid met een goede keuken
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024