De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een van de favoriete burgerzaken van Rotterdam, Diego’s, slaat een nieuwe weg in. Geïnspireerd door de notering die hij kreeg van Gault Millau werden de ambities van chef Diego Buik flink aangewakkerd. Hij gaf zijn restaurant een metamorfose en wil met een nieuwe menukaart die opgebouwd is rondom gastronomisch streetfood zijn restaurant naar een hoger niveau tillen.
Buik over deze verandering: “Mijn grote passie zal altijd het creëren van prikkelende burgers zijn. Maar ik blijf in hart en nieren een chef. Ik miste de diversiteit in mijn menu. We hebben het interieur aangepakt en een volwassen en tijdloze uitstraling gegeven. Daarnaast is de kaart verrijkt met moderne gerechten zoals een ceviche van zalm én heeft de wijnkaart een fikse update gehad. Maar burgers blijven natuurlijk ook een plek behouden op het menu.”
Nieuwe kaart
Op vier jaar tijd heeft chef Buik een naam gekregen als het gaat om burgers, maar het bloed van een chef kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan. Dat is dan ook de grote reden dat hij nu deze keuze heeft gemaakt en dat blijkt uit de gerechten op de kaart. Denk aan: crispy Peking duck, zalm van de Konro grill of een moderne variant van de klassieke steak tartare, verrijkt met sesammayonaise en haringkaviaar.
Befaamde burgers
Neemt niet weg dat de befaamde burgers van Diego’s niet verdwijnen. Buik vertelt daar het volgende over: “Naast de nieuwe gerechten om te delen, nemen we natuurlijk geen afscheid van burgers. Op verzoek serveren ze nu ook doormidden gesneden, zodat ook de burgers makkelijk te delen zijn. Maar gasten die enkel komen voor de burgers, zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.”
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024