Hotspots23.12.2021

Dit zijn de 10 duurste restaurants met twee of drie Michelinsterren


Uitgeroepen worden tot Beste Chef van het Jaar, als restaurant uitverkozen worden tot Beste Restaurant ter Wereld of als chef en restaurant een derde Michelinster ontvangen zijn absolute hoogtepunten in de gastronomische wereld. Veel mensen willen als gevolg daarvan natuurlijk bij zo’n restaurant eten. Waar vind je de tien duurste sterrenrestaurants ter wereld?

In eerdere artikelen viel al te lezen in welke landen de goedkoopste restaurants met een Michelinster te vinden waren en natuurlijk ook welke restaurant de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld zijn. Toch is het ook interessant om te zien waar je het meeste geld kwijt bent voor een sterrendiner en misschien nog wel belangrijker waarom? Voor de bezorgde mensen: het Italiaanse restaurant Bros’ staat niet in het lijstje.

Bijzondere lijst

Om een goede lijst te krijgen heeft platform Chef’s Pencil de menu’s van vijfhonderd restaurant met twee of drie Michelinsterren doorgenomen en gekeken naar de prijs voor een volledig degustatiemenu. Let wel: bij de meeste gaat het alleen om het menu en is de drank niet inbegrepen. Opvallend is dat het Nederlandse restaurant Ciel Bleu (op de 23ste verdieping van het Okura in Amsterdam) op een 11de plek staat. Maar dat heeft er alles mee te maken dat het menu Ciel Bleu Caviar 495 euro kost.

Top 10 duurste sterrenrestaurants ter wereld

10. Piazza Duomo, Alba (Italië)

(gemiddeld 513 euro per persoon)

De tiende plek is voor het Italiaanse restaurant Piazza Duomo. Het menu bestaat uit gerechten met Franse invloeden en Italiaanse smaken. Het ligt in de regio Piemonte en staat voor de lokale keuken met regionale ingrediënten. Daarom heeft het ook een ‘biodynamische’ tuin waaruit de bladgroenten en groenten komen die in het restaurant worden gebruikt.

9. Guy Savoy, Parijs (Frankrijk)

(gemiddeld 544 euro per persoon)

Waar het Italiaanse Bros’ misschien de plank totaal missloeg qua kunst en gasten een ‘ervaring’ bieden staan er op deze lijst juist veel restaurants die dit ten uitvoer brengen en niet alleen pretenderen. Een daar van is Guy Savoy in Parijs dat een lust voor het oog is door de kleurrijke gerechten en de beeldende kunst aan de muren.

6 (gedeeld). Joël Robuchon, Tokio (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Er staan drie restaurants gedeeld op de zesde plaats en de beste grap is dat het alle drie restaurants zijn in Japan. Het eerste restaurant klinkt natuurlijk heel Frans en dat is het ook. Het gebouw waar het restaurant zich in bevindt is als een kasteel ontworpen. Gasten dineren er dan ook echt als koningen in Versailles vergezeld van kristallen kroonluchters en genietend van gerechten uit de verfijnde Europese keuken met subtiele Japanse invloeden.

6 (gedeeld). Kikunoi Honten, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Chef-kok Yoshihiro Murata heeft aan boord van een vissersboot de kunst van het leren herkennen van de perfecte zeevrucht geleerd. In zijn restaurant brengt hij deze kunst tot leven met het serveren van de meest verse gerechten gecombineerd met westerse ingrediënten als foie gras. Het restaurant doet daarnaast dienst als museum over de Japanse cultuur dat gelegen is in de tuin van een oude tempel.

6 (gedeeld). Gion Maruyama, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 564 euro per persoon)

Gion Maruyama onderscheidt zich door de toewijding aan het benadrukken van natuurlijke smaken en ingrediënten. De chef kookt met de seizoenen mee, dus het menu wisselt verschillende keren per jaar. Er staat veel vis en allerlei zeevruchten op het menu, zoals: snoek, sneeuwkrabben en kogelvis.

5. Masa, New York (Verenigde Staten)

(gemiddeld 708 euro per persoon)

Chef-kok Masayoshi Takayama werkte in zijn jeugd op de vismarkt van zijn familie in Japan. In New York vertegenwoordigt Masa het beste (en duurste) wat de Japanse keuken in The Big Apple te bieden heeft. Zijn passie voor zeevruchten komt naar voren in zijn bijzondere sushi-creaties.

4. Azabu Kadowaki, Tokio (Japan)

(gemiddeld 730 euro per persoon)

Een andere chef die in Tokio furore maakt is Toshiya Kadowaki van restaurant Azabu Kadowaki. Op basis van de traditionele Japanse keuken wordt er gebruik gemaakt van moderne gastronomische technieken en internationale ingrediënten. Zijn gerechten serveert hij in typisch Japans aardewerk aan zijn gasten die aan een zespersoons Hinoki-houten bar zitten om te aanschouwen wat de chef in de keuken bereidt.

3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto (Japan)

(gemiddeld 805 euro per persoon)

Het begint wel op te vallen dat veel van de dure restaurants zich in Japan bevinden hè? De laatste in de lijst is Kitcho Arashiyama Honten, gevestigd in Kyoto. Hier schuwen ze high-tech flair niet om een traditionele sfeer te creëren. Er zijn zeven eetzalen met een aangrenzende Japanse tuin waar gasten genieten van het beste Japanse eten en architectuur. Centraal op het menu: verse seizoengebonden ingrediënten.

2. Ultraviolet door Paul Pairet, Shanghai (China)

(gemiddeld 1.258 euro per persoon)

Ultraviolet in Shanghai is een heel futuristisch restaurant waar gastronomie gecombineerd wordt met visuele technologie. Iedere tafel is omgeven door muren van bewegende beelden. Het menu is vrij westers met wat Aziatische sfeer. De prijs van een menu heeft er mede mee te maken dat de zintuigen niet alleen door het eten worden geprikkeld, maar ook alles in het restaurant.

1. Sublimotion, Ibiza (Spanje)

(gemiddeld 1.540 euro per persoon)

Na het zien van en lezen over Sublimotion kan ik me alleen maar voorstellen dat mensen met aardig wat knaken hier moeten eten. Met recht mag een diner hier een ervaring genoemd worden. Want dankzij hybrid reality kookt een cyber-chef elk diner waardoor gasten dineren in een hybride vorm van virtuele en werkelijke wereld.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Horeca

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Verder lezen over Restaurant

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024

Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad