Hotspots17.11.2022

Garnaalkroketten in Oostende: hoe kroketten en cava de beste combi bleken


Soms weet je pas dat je iets je hele leven hebt gemist, als je het voor de eerste keer meemaakt. Dat had ik toen ik naar Oostende ging voor het Garnaalkrokettenfestival. Het idee van een foodfestival waar de garnalenkroket centraal stond sprak zó tot de verbeelding, het werd alleen maar mooier op het festival zelf. De meest belangrijke zaken die terugkomen in dit artikel: garnalenkroketten, Kurt, cava, Holtkamp, het verschil tussen duwen en trekken, mooie wijnen én Marvin Gaye.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat er tussen de Belgische kuststeden iets gaande was over de garnaalkroket (red. in Nederland schrijven we dit als garnalenkroket). In februari werd namelijk door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de Oostendse garnalenkroket in februari erkend als Eetbaar Erfgoed. Kustgemeenten die te laat met deze claim neerleggen, sputterden tegen.

Garnaalkrokettenfestival

In Oostende werd zodoende voor de tweede keer het Garnaalkrokettenfestival gehouden en ik had dus het geluk om erbij te mogen zijn. In een grote hal streden elf lokale restaurants om twee prijzen een van de vak- en publieksjury. Om met een van deze twee bekroningen naar huis te mogen gaan, moest er wel flink gebeund worden. In totaal werden er door de bezoekers 30.000 kroketten geproefd en zijn er door het publiek 4.000 stemmen uitgebracht.

Verwachtingspatroon

Als je een groep culinaire journalisten op zo’n festival bij elkaar zet dan weet je dat er goed gegeten, gepraat en gedronken gaat worden. Een van de metgezellen uit Amsterdam had de garnalenkroketten van Cees Holtkamp als referentiekader. Dus met een flinke dosis nieuwsgierigheid en een hoog verwachtingspatroon werd het eerste rondje ‘langs de velden’ gedaan.

Garnalenkroketten en cava

Het eerste rondje was vooral even acclimatiseren en kijken wat er allemaal ‘te koop’ was. Dat leverde naast wat kroketten van verschillende restaurants ook wat Belgische bieren én cava op. Nou houd ik wel van een goede bubbel, maar in combinatie met een garnaalkroket had ik dit nog niet gezien als dé combi. Gelukkig kan ik altijd mijn ongelijk toegeven, want garnalenkroketten en cava zijn vanaf deze dag dé standaard.

Topkroketten

Toen de basisingrediënten in de vorm van cava en alle kroketten van de restaurants op tafel stonden, was het tijd om de garnaalkroketten naar eigen inzicht te beoordelen. Hoe krokant is de paneer? Zitten er genoeg garnalen in iedere hap? Hoe is de salpicon (de dikke ragout in de kroket)? Mooi om te zien dat een van de metgezellen de uiteindelijke publiekslieveling koos als favoriete kroket en ik de winnaar van de publieksjury. Een echte connaisseur (njet!) natuurlijk.

Kuststad Oostende

Toen ik van de zomer in Brugge was voor een weekend en daar héérlijk genoot van de zon, was de bedoeling eigenlijk al om een middag naar Oostende te gaan. Beide steden zijn met gemak via het openbaar vervoer te bereiken en op een zonnige dag is het ideaal om aan zee te vertoeven. Helaas was het de twee dagen dat ik dit keer in de stad was vooral bewolkt.

Mores

Wat tijdens het festival al opviel en ook naar voren kwam bij de stadsgids, geboren en getogen in de stad, is dat de inwoners van Oostende een geheel eigen mores hebben. Waar ik eigenlijk het idee had dat de ‘gemiddelde Belg’ wat schuchter en bedeesd is, bleek het in de kuststad allemaal met wat meer humor en meer ad rem.

Brassi Grand Café

De jurywinnaar van het Garnalenkrokettenfestival was Brassi Grand Café. Nou wil het toeval dat we daar de avond van het festival ook dineerden. In een mooie setting kregen we daar een vorm van The Best Of Brassi Grand Café geserveerd met bijpassende wijnen.

Het menu bestond uit diverse gangen met in de meeste gerechten vis verwerkt. De amuse was met zalm, het voorgerecht was een samenspel van tonijn en foie gras (zó goed), in een ander gerecht speelde garnalen de hoofdrol. Maar er was ook een hoofdgerecht met de lokale Hoevekip en cèpes.

Garnalen vissen

Het idee was om de volgende ochtend zelf garnalen te gaan vangen om daarna er kroketten mee te maken. Door het slechte weer ging dit helaas niet door. Wel kregen we een masterclass van chef Luc Declerck van onder meer Bistro Mathilda. Dat begon met het pellen van de garnalen. Wie ooit met Hollandse garnalen in de weer is geweest, weet dat dit een monnikenwerk is.

Chef Declerck en de stadsgids wisten ons tijdens het pellen veel te vertellen over hoe de garnaal onderdeel is van de Oostendse eetcultuur is geworden. Het beroep van garnalenvisser ging van generatie op generatie en ook al had je geen zeebenen, dan was het maken van de garnaalkroketten in veel gezinnen een activiteit in het weekend.

Ideale kroket

Het was mooi om de passie van chef Declerck te zien voor mooie producten en dit bijzondere streekgerecht. Om van een Oostendse garnaalkroket te spreken moet-ie minimaal voor 35% gevuld zijn met noordzeegarnalen. Hoe de salpicon verder is, is voor iedere familie anders en ook voor iedere chef.

Declerck maakt er hoopjes van 65 gram van, rolt deze gelijkmatig door de bloem, eiwit en zijn paneermeel. Na een paar minuten (vier en op 165 graden) frituren heb je dan de perfecte kroket. Deze worden dan als tweetal geserveerd met een citroenpartje, gefrituurde peterselie en wat zeezout met als bijgerecht wat vers brood met goede boter.

Uitvalsbasis

Voor deze trip was onze uitvalsbasis het Upstairs Hotel dat op een steenworp afstand van de boulevard ligt. Het eerste dat je opvalt als je er binnenloopt: modern, geel en zwart. De hotelkamer was lekker ruim in een L-vorm met een heel fijne douche, een goed bed en vooral ook een Nespresso-apparaat om ’s ochtends de dag goed te beginnen. Het heeft een ideale ligging om de stad te ontdekken en te genieten van al het moois.

Marvin Gaye

Een van de meest bijzondere weetjes die aanbod kwam tijdens het verblijf in Oostende: Marvin Gaye heeft er een tijdje gewoond. Dat klonk zo ‘outlandish’ dat het enorm intrigeerde en het tijd was om even full Leo Blokhuis te gaan. En inderdaad, deze wereldster heeft vanaf 1981 anderhalf jaar in de kustplaats gewoond om aan allerlei gedoe te ontvluchten. Om het nóg een beter verhaal te maken: hij maakt er zijn album Midnight Love met monsterhit Sexual Healing op.

Hieronder in de documentaire Transit Ostend uit 1981 zie je het hele verhaal.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Festival

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Goed nieuws voor de liefhebbers van alle curiosa met betrekking tot komkommers, want het Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet trekt dit jaar weer mee met theaterfestival de Parade. De mooie eerste kennismaking vorig ja...

Drinks29.06.2023

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken

De afgelopen jaren hebben festivalbezoekers van Best Kept Secret het met ander bier moeten stellen, maar vanaf dit weekend drinken ze er weer Jupiler. Bierbrouwerij AB InBev heeft namelijk een nieuwe samenwerking geslote...

Drinks09.06.2023

Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken

Tweede editie familiefestival Kidsstock staat dit weekend voor de deur

In Rotterdam vindt komende zaterdag (11 juni) de tweede editie van Kidsstock plaats aan de Kralingse Plas. Een familiefestival dat bolstaat van een dag vertier voor jong en oud waar muziek de belangrijke leidraad is. Op...

Tipt06.06.2023

Tweede editie familiefestival Kidsstock staat dit weekend voor de deur

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

De Rotterdamse Stadshaven Brouwerij organiseert op zondag 28 mei een speciaal evenement. Tijdens het International Dutch Distillers Festival (IDDF) wordt het Kopstoot Festival bij de brouwerij gevierd, een unieke samenko...

Drinks01.05.2023

Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF

Een dagje Paaspop met Jack Daniel’s en Coca-Cola

Hoewel in mijn omgeving best wel veel mensen naar Paaspop in Schijndel gaan, laat ik dit festival eigenlijk altijd aan mij voorbijgaan. Dat heeft er vaak mee te maken dat ik in de week voor Pasen pas denk: ‘ohh het is...

Drinks29.04.2023

Een dagje Paaspop met Jack Daniel’s en Coca-Cola

GiG Hard Seltzer komt deze Koningsdag met een Koninklijke GiG

Het wil nog altijd niet vlotten met hard seltzers in Nederland. Je ziet ze zo her en der opduiken, maar dan vooral op festivals. Het lijkt er een beetje op veel van de seltzermerken zich opnieuw aan het positioneren zijn...

Drinks27.04.2023

GiG Hard Seltzer komt deze Koningsdag met een Koninklijke GiG

Jack Daniels en Coca-Cola brengen Jack and Coke in blik op de markt

Dit leek even een goed getimede 1-aprilgrap, maar Jack Daniel’s en Coca-Cola hebben de lancering van blikjes Jack and Coke aangekondigd. Deze ready-to-drink (rtd) is gebaseerd op een van de meest populaire drankjes ter...

Drinks04.04.2023

Jack Daniels en Coca-Cola brengen Jack and Coke in blik op de markt

Deze zomer tweede editie van Brew@theZoo in safaripark Beekse Bergen

Het is qua setting absoluut mijn favoriete bierfestival van Nederland: Brew@theZoo in safaripark Beekse Bergen. Daarom ben ik heel blij met het nieuws dat er komende zomer gewoon een tweede editie plaatsvindt op vrijdaga...

Nieuws13.03.2023

Deze zomer tweede editie van Brew@theZoo in safaripark Beekse Bergen

Verder lezen over Foodtrip

Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!

Worstel jij ook elk jaar weer met de vraag wat je de familieleden of vrienden met wie je de feestdagen viert moet geven?

Tipt25.10.2024

Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!

De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats

Dat Bonaire en rum inmiddels synoniem zijn, hebben we eind vorig jaar zelf mogen ervaren tijdens ons bezoek aan het Caribisch eiland. Deze week vindt er de tweede editie van de Bonaire Rum Week plaats. Natuurlijk speelt...

Drinks13.06.2023

De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids

De Michelingids voor Spanje én Portugal is dit jaar voor het laatst uitgebracht, want volgend jaar krijgt Portugal een eigen gids. Dat gaat van alles op gastronomisch gebied versnellen in het land. Niet gek dat allerlei...

Nieuws22.05.2023

Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids

Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam

Om de 150ste verjaardag te vieren van de Holland America Line (HAL) zette vlaggenschip Rotterdam van de rederij vanuit Fort Lauderdale in Florida op 3 april richting koers naar Rotterdam, daar waar het allemaal begon. Da...

Nieuws02.05.2023

Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam

Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken

Tilburg, je bent er. Dat is het motto van de stad en ik ken denk ik géén stad waar mensen zo’n onduidelijk beeld van hebben dan Tilburg. Als ik met oud-huisgenoten of oud-studiegenoten van de opleiding journalistiek...

Hotspots07.04.2023

Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken

Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee

Leeuwarden is een van de mooiere en toffere steden van ons land, maar voor velen van ons ligt het nét een beetje uit de richting. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Maastricht, mooiste stad van het land maar een gedoe om er...

Hotspots06.04.2023

Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee

6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent

Naar aanleiding van de culinaire reis naar Bonaire kwamen er wat vragen binnen van lezers (en volgers) over welke hotspots op het gebied van eten en drinken je écht moest doen als je op het eiland bent. Nou heb ik het g...

Hotspots09.02.2023

6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent

Verder lezen over Friet

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Het is bijna verstandig om een maandelijkse update te doen op Eatly van hoe de friet- en bierprijs die maand weer is gestegen. Want er is alweer slecht nieuws te melden: een extreem nat voorjaar en de daaropvolgende droo...

Nieuws13.06.2023

Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief

In de strijd tegen wegwerpverpakkingen heeft de regering weer wat lumineuze ideeën die per 1 juli ingaan. Vanaf dan mag je namelijk extra betalen voor deze verpakkingen bij afhalen of bezorgen van eten. Dat gaat dus gel...

Nieuws27.05.2023

Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief

(vanaf 1 juli)
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Dat Nederland geconfronteerd is met meerdere opeenvolgende regeringen die een blindvertrouwen hebben in een papieren werkelijkheid blijkt wel uit allerlei taksen die de huidige regering in wil voeren. Groot nieuw papiere...

Nieuws01.05.2023

Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

In de mailbox dook een interessant onderzoek op van de Hamburger Bijbel op over wat de gemiddelde prijs is voor een burger met friet in Nederland. Voor het onderzoek zijn 500 menukaarten van allerlei soorten restaurants...

Food12.04.2023

Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Twee keer per jaar komen er bij Frites Atelier nieuwe specials op de kaart voor een gelimiteerde tijd. Voor deze nieuwe menu-items laat chef Sergio Herman zich altijd inspireren door zijn vele reizen. Voor de nieuwe spec...

Food04.04.2023

Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Het is vandaag een dag vol met nieuws over gratis dingen in Rotterdam lijkt het wel. Want vrijdag 7 april gaat Frietboutique Kralingen open. En om dit heugelijk nieuws te vieren wordt op de nieuwe locatie tussen 12:00 en...

Hotspots03.04.2023

Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s

Bij pizzaketen Domino’s staat vandaag knapperige ovenfriet op het menu. De ‘Crispy Oven Fries’ zijn door heel Nederland te bestellen en zijn een extra toevoeging op het assortiment dat naast pizza’s inmiddels ook...

Nieuws31.01.2023

De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s

Verder lezen over Horeca

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Verder lezen over Restaurant

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024

Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Verder lezen over Snacks

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Het is Halloween-tijd en dat betekent: thema-eten! Er zijn weinig evenementen op de wereld die zo'n oneindige stroom aan food inspo teweegbrengen met zo'n duidelijk thema. We sommen 10 geweldige Halloween-foodtips op.

Food21.10.2024

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...

Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal