Hotspots31.01.2023

Met restaurant Current Rooftop en chef Erwin Oudijk heeft Den Bosch er een parel bij


Den Bosch heeft er met restaurant en bar Current Rooftop een parel bij voor de stad en het ‘zonnige’ zuiden in het algemeen. Je vindt deze hotspot op de negende verdieping van het nieuwe hotel The Den. In de keuken staat topchef Erwin Oudijk aan het roer die zijn sporen onder andere verdiend heeft bij restaurant Wils in Amsterdam.

Bij Current Rooftop gaat hij door met waar hij heel erg goed in is: spelen met open vuur. Zijn passie hiervoor heeft hij ontwikkeld toen hij jarenlang in Australië werkte. Koken op open vuur is daar echt een ding en terug in Nederland is hij hier rustig mee doorgegaan bij Wils. In de keuken van Current spelen open vuur, rook, hout en houtskool dan ook een bijzondere rol in de gerechten.

Paleiskwartier

Voor iedereen die vaker in Den Bosch komt, The Den ligt aan de rechtbank- / achterkant op een steenworp van het station. Op de bovenste verdieping van het hotel vind je Current Rooftop & Bar. Een ruim restaurant met een de bar die gelijk in het oog springt en aan beide kanten buiten een groot dakterras. Chef Oudijk gaf aan dat hier in het voorjaar ook zijn buitenkeuken te vinden is en ik kan nu al niet wachten!

Goede sfeer

Melle van Uden, General Manager van The Den en Current Rooftop, over de nieuwe hotspot: “Bij Current Rooftop leef je in het nu. Het eten en drinken zijn uiteraard erg belangrijk, maar het gaat hier ook om de sfeer. Het is er levendig, vibrant. Op doordeweekse dagen is de sfeer intiem en ontspannen, in het weekeind staat er een dj achter de draaitafels en komt Current Rooftop nog meer tot leven. It’s all about the vibe on top of The Den!”

Open Vuur

Het lijkt erop dat steeds meer chefs geïnspireerd worden door spelen met vuur. Zoals gezegd is Oudijk daar een meester in en dat zie je ook terug in de gerechten op het menu. Hoewel, het diner begint met oesters en bubbels. Daar is nog weinig rook mee gemoeid. De chef geeft aan dat hij tijdens het diner van iedere gang twee gerechten serveert om zo veel te kunnen proeven.

De twee voorgerechten die we voorgeschoteld krijgen zijn een Kingfish-sashimi met duindoornbes en pompoen, wat een mooi spel geeft tussen romig en zuur. Het andere voorgerecht was ook lekker fris maar dan met een heel andere smaakcombinatie: coquilles, tamarindesaus en een krokante kippenhuid.

Fijn vervolg

Daarmee was de toon voor een heerlijke avond gezet. De tussengerechten waren er twee: aardpeer met verschillende soorten paddenstoelen, eigeel en wintertruffel. Ideaal voor de wintermaanden. Het andere gerecht bestond uit kalfszwezerik, aubergine miso en kalfsjus. Als groot fan van zwezerik was ik met dit gerecht heel erg in mijn nopjes.

Rokerig intermezzo

Zoals aan het begin van dit artikel al aangegeven: Current heeft ook een prominente bar waar de bartenders heel mooie cocktails maken. Natuurlijk moet het tijdens dit diner met wat spektakel en rook. De bartender kwam dan ook aan tafel met een rookgeweer, een stolp en dat leverde een Smokey Old Fashioned op waarin de rook daadwerkelijk een prettig smaakelement was. Zo is er gelijk een nieuwe favoriete plek voor een Old Fashioned geboren.

Favorieten als hoofdmoot

Het is altijd mooi als de hoofdgerechten ook gelijk de favoriete gerechten van de avond blijken. Wat duidelijk wordt bij dit menu is dat de chef en zijn team(pje) heel goed weten wat ze met vis moeten doen. Dat levert een creatief gerecht op met ondermeer knolselderij, prei, geroosterde bloemkoolroosjes en tarbot. Daarnaast blijkt de chef ook een heel mooi puur gerecht met eend in zijn arsenaal te hebben.

Het diner sluiten we af met twee geinige nagerechten, waaronder een heerlijke tarte tartin. Om er een mooi uitroepteken achter te zetten krijgen we ook nog versgemaakte madeleines voorgeschoteld met gerookte karamel en een burned lemon curd. Die waren echt een mooie uitsmijter van een avondje genieten van al het moois dat chef Oudijk en zijn team neerzetten in Den Bosch. Ik kan niet wachten tot de buitenkeuken klaar is!

De bar is geopend van woensdag t/m zaterdag van 16:00–01:00 uur, het restaurant van donderdag t/m zaterdag van 16.00–01.00 uur.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Bar

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam lijkt vanaf de buitenkant niet eens zo bijzonder, maar eenmaal binnen stap je een andere wereld in.

Hotspots04.09.2024

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Goed nieuws voor de liefhebbers van alle curiosa met betrekking tot komkommers, want het Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet trekt dit jaar weer mee met theaterfestival de Parade. De mooie eerste kennismaking vorig ja...

Drinks29.06.2023

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Een paar dagen geleden hebben we ons ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis en het verhaal achter het bijzondere Schotse whiskymerk Jura. Het bekende spreekwoord ‘It takes a village to raise a child’ gaat in iets...

Drinks28.06.2023

Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Het lijkt er een beetje op dat we deze zomer in afgelegen plekken aan het duiken zijn. Eerst met restaurant Koks (**) op Groenland of met Jura whisky op Jura. Daar komt vandaag de meest afgelegen pub op het vastenland va...

Nieuws26.06.2023

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

In het voorjaar van 2023 keerde Rynbende Spirits na vele decennia afwezigheid terug naar Nederland. De herintroductie werd enthousiast ontvangen en nu is het tijd om verder te gaan. In samenwerking met cocktailbar Dutch...

Drinks25.06.2023

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours

Het Schotse whiskymerk Ardbeg viert ieder jaar Ardbeg Day en op die dag dit jaar deden ze iets heel bijzonders. Ardbeg heeft misschien wel hun meest experimentele limited edition op deze dag geïntroduceerd genaamd Heavy...

Drinks25.06.2023

Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours

BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

Rummerk BACARDÍ introduceert tijdens deze heerlijk warme weken in ons land een nieuwe rum: de Caribbean Spiced. Inmiddels is het assortiment rums van het merk best gegroeid de afgelopen jaren, met enkele heel toffe uiti...

Drinks25.06.2023

BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Een van de meest fijne internationale ginmerken moet het Japanse Roku Gin wel zijn. Een gin waar de seizoenen een essentiële rol spelen bij de productie. Niet raar dat de zonnewende op 21 juni (en de langste dag van het...

Hotspots23.06.2023

Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Verder lezen over Horeca

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Verder lezen over Restaurant

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024

Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad