De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust
Een van de landen waar we als Nederlanders in de zomer maar al te graag heen trekken is Frankrijk. Dat heeft alles te maken dat je in het land alles kan vinden: natuur, cultuur, historie, activiteiten buiten, lekker eten en natuurlijk veel wijn. Zelf ben ik onlangs naar een voor mij nog onbekende regio geweest: de Zuid-Atlantische kust en in het bijzonder Loire-Atlantique en de Vendée.
De regio bevindt zich in het zuiden van Frankrijk waar de Loire na een lange reis door het land onder Bretagne uitmondt in de Atlantische Oceaan. In deze streek vind je letterlijk alles wat Frankrijk zo’n mooi land maakt. Je vindt er mooie zandstranden om allerlei buitensporten te ontplooien, bijzondere natuur met moerassen, de meest noordelijke zoutvelden van Europa en vooral op gastronomie gebied veel moois uit de zee.
Bijzondere kustplaatsen
Tijdens deze trip hebben we op een paar dagen tijd verschillende kustplaatsen bezocht met ieder een eigen idee van recreëren aan, in of uit het water. Bij Saint Brevin – Les Pins eindigt een route van bijzondere kunstwerken die je terugvoeren naar Nantes. Le Serpent d’Ocean vind je op het einde van de route; een metalen slangenskelet dat zich onder- en bovenwater bevindt.
Guérande
Een van de meest bijzondere plaatsjes in Loire-Atlantique is Guérande. Het is een middeleeuwse vestingstad waar binnen de stadsmuren het heden en verleden bijzonder samenkomen. Zoek hier vooral even naar lokale zoetigheid: Le Fondant Baulois en Le Gâteau Nantais (die is met rum) of op een van de (zonnige) terrassen een lokaal speciaalbier zoals de Lancelot.
















Noordelijke zoutvelden
In de periferie van Guérande vind je de meest noordelijke zoutvelden van Europa. Dat heeft alles te maken met de gunstige liggen en de samenwerking van zon, wind, klei en zout zeewater. Dat zijn de vier elementen die je nodig hebt om zout te kunnen winnen.
Op de kleigrond blijft het zeewater staan, de wind en zon zorgen er weer voor dat het water verdampt terwijl het door de bassins geleid wordt. Mooi toeval is dat dit specifieke zout gebruik wordt door Tomasu om hun Nederlandse sojasaus te maken.
Saint-Nazaire
In Saint-Nazaire merk je tot op de dag van vandaag de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Dat komt vooral door de immense bunker voor duikboten die het stadsbeeld vormgeeft. Inmiddels is de bunker omgekat en heeft hij verschillende nieuwe functies gekregen. De stad biedt verder enorm veel straatkunst én kent maar liefst 20 stranden.
Vissershutjes
Aan de rand van het grootste strand in het ‘centrum’ vind je allerlei vissershutjes die nog altijd gebruikt worden door vissers. Ook zijn er een paar te huur voor een wel heel bijzondere overnachting. Bij het grote strand vind je allerlei restaurants en barretjes. Wil je er genieten van al het moois uit de zee, dan is le Bar Iodé een aanrader. Altijd voor de oesters gaan en de speciale kreeftburger. Die gaat niet teleurstellen!
Rillettes
Tijdens de eerste dagen in de regio viel het me al op dat de je in het land bent waar ze rillettes uit hebben gevonden. Bij de meeste restaurants was er wel een toffe variant te vinden, maar in de Vendée en Saint-Gilles-Croix-de-Vie in het bijzonder. Daar hebben ze dus allerlei soorten rillettes gemaakt met vis en zeevruchten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik een rillettes van coquilles, maar die was zó belachelijk lekker.
Saint-Gilles-Croix-de-Vie
Het vissersdorpje Saint-Gilles-Croix-de-Vie heeft als specialiteit sardines, maar je kan er natuurlijk alles dat uit de zee komt krijgen. Naast dat de ingeblikte sardines bijna een kunstobject zijn, ben je bijna verplicht om bij Le banc des Sardines te lunchen. Een plek waar Antony Bourdain zich in zijn nopjes zou hebben gevoeld: een oude visser die in een foodshack een paar sardinesgerechten maakt.
Je zit dus buiten aan een blauwe picknickmand, je eten wordt geserveerd op een papieren bordje en je witte wijn krijg je in een papieren beker. Perfectie bestaat dus soms echt! Ook hier krijg je de bijzondere rillettes die kenmerkend zijn voor het dorpje én natuurlijk sardines. De manier om die te eten: broodje smeren met boter, sardinesvlees van de graat schrapen en op het brood en daar pers je een paar druppels citroensap overheen. Zo lekker!
Au Pilours
Met een prachtig uitzicht op de zee zit je bij restaurant Au Pilours echt op een bijzondere plek. Het is een Frans restaurant aan de kust, dus je kan er -zoals het hoort- voor een kreeftgerecht eerst zelf de kreeft uitkiezen. Verder heeft het restaurant een top wijnkaart en natuurlijk heerlijke visspecialiteiten. Voor mij de plek om deze reis af te sluiten met de eerste keer fruit de mers in de regio. Zoals je leest: alleen maar winnende keuzes in Saint-Gilles-Croix-de-Vie.
Saint-Jean-de-Monts
De trip sloten we met ons reisgezelschap af in het plaatsje Saint-Jean-de-Monts. Een bijzondere natuurrijke omgeving met moerrassen en wederom zoutvelden. Hier stapten we ook op La Trottinettes oftewel elektrische steppen. Helaas waren ze begrenst om 25 km/u, maar op die dingen kun je heerlijk scheuren.
La Petite Ramonière
Onze tocht bracht ons ook bij de hyperlokale bierbrouwerij: La Petite Ramonière. Het erf zag eruit alsof je een locatie van Breaking Bad of Undercover bezocht. Maar in een van de stallen werd bijzonder lekker bier gebrouwen. Natuurlijk in kleine hoeveelheden en het wordt echt alleen maar lokaal verkocht met als doel iets voor de ecodiversiteit te doen.
Verder lezen over Bar
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam lijkt vanaf de buitenkant niet eens zo bijzonder, maar eenmaal binnen stap je een andere wereld in.

Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Goed nieuws voor de liefhebbers van alle curiosa met betrekking tot komkommers, want het Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet trekt dit jaar weer mee met theaterfestival de Parade. De mooie eerste kennismaking vorig ja...

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Een paar dagen geleden hebben we ons ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis en het verhaal achter het bijzondere Schotse whiskymerk Jura. Het bekende spreekwoord ‘It takes a village to raise a child’ gaat in iets...

Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland
Het lijkt er een beetje op dat we deze zomer in afgelegen plekken aan het duiken zijn. Eerst met restaurant Koks (**) op Groenland of met Jura whisky op Jura. Daar komt vandaag de meest afgelegen pub op het vastenland va...

Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
In het voorjaar van 2023 keerde Rynbende Spirits na vele decennia afwezigheid terug naar Nederland. De herintroductie werd enthousiast ontvangen en nu is het tijd om verder te gaan. In samenwerking met cocktailbar Dutch...

Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours
Het Schotse whiskymerk Ardbeg viert ieder jaar Ardbeg Day en op die dag dit jaar deden ze iets heel bijzonders. Ardbeg heeft misschien wel hun meest experimentele limited edition op deze dag geïntroduceerd genaamd Heavy...

Drinks25.06.2023
Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours
BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced
Rummerk BACARDÍ introduceert tijdens deze heerlijk warme weken in ons land een nieuwe rum: de Caribbean Spiced. Inmiddels is het assortiment rums van het merk best gegroeid de afgelopen jaren, met enkele heel toffe uiti...

Drinks25.06.2023
BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Een van de meest fijne internationale ginmerken moet het Japanse Roku Gin wel zijn. Een gin waar de seizoenen een essentiële rol spelen bij de productie. Niet raar dat de zonnewende op 21 juni (en de langste dag van het...

Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Verder lezen over Foodtrip
Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!
Worstel jij ook elk jaar weer met de vraag wat je de familieleden of vrienden met wie je de feestdagen viert moet geven?

Tipt25.10.2024
Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!
De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats
Dat Bonaire en rum inmiddels synoniem zijn, hebben we eind vorig jaar zelf mogen ervaren tijdens ons bezoek aan het Caribisch eiland. Deze week vindt er de tweede editie van de Bonaire Rum Week plaats. Natuurlijk speelt...

Drinks13.06.2023
De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids
De Michelingids voor Spanje én Portugal is dit jaar voor het laatst uitgebracht, want volgend jaar krijgt Portugal een eigen gids. Dat gaat van alles op gastronomisch gebied versnellen in het land. Niet gek dat allerlei...

Nieuws22.05.2023
Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids
Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam
Om de 150ste verjaardag te vieren van de Holland America Line (HAL) zette vlaggenschip Rotterdam van de rederij vanuit Fort Lauderdale in Florida op 3 april richting koers naar Rotterdam, daar waar het allemaal begon. Da...

Nieuws02.05.2023
Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam
Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken
Tilburg, je bent er. Dat is het motto van de stad en ik ken denk ik géén stad waar mensen zo’n onduidelijk beeld van hebben dan Tilburg. Als ik met oud-huisgenoten of oud-studiegenoten van de opleiding journalistiek...

Hotspots07.04.2023
Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken
Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee
Leeuwarden is een van de mooiere en toffere steden van ons land, maar voor velen van ons ligt het nét een beetje uit de richting. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Maastricht, mooiste stad van het land maar een gedoe om er...

Hotspots06.04.2023
Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee
6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent
Naar aanleiding van de culinaire reis naar Bonaire kwamen er wat vragen binnen van lezers (en volgers) over welke hotspots op het gebied van eten en drinken je écht moest doen als je op het eiland bent. Nou heb ik het g...

Hotspots09.02.2023
6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent
Verder lezen over Horeca
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Koken
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldOver Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Restaurant
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n ItaliaansKerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Vis
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Sushi is populair, want het voelt licht, het biedt veel verschillende keuzes qua vulling en het is koud en daardoor kan er weinig misgaan bij bezorging. Sushi eten in Nederland: dat geeft je vier opties. Je maakt het zel...

Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
We zitten nu in het staartje van het mosselseizoen. Nog even genieten van dit zilte zeegenot? Dat doe je nog beter met een goede wijn ernaast. Er zijn bepaalde wijnen die het beste in de mossel naar boven brengen: dit zi...

Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Het zag er even niet helemaal goed uit voor de Hollandse Nieuwe toen twee weken geleden het Nederlands Visbureau de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring uitstelde van 15 naar 22 juni. De vis was namelijk ‘niet v...

Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Een van de grootste exportproducten van Noorwegen is zalm. Hoewel het nog een ‘jonge’ markt is van nog geen veertig jaar oud, ontwikkeld hij razendsnel. Het kweken van Noorse zalm is een fascinerend proces waar duurz...

Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
De tiende editie van de Bewuste Visweek vindt van 26 september tot en met 2 oktober plaats Het initiatief van Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) waarbij opgeroepen wordt oog te...

Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze...

Food17.02.2022
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis
Het Zeeuwse Seafarm, waar we afgelopen zomer nog genoten hebben van de opening van het Fruits de Mer-seizoen, heeft deze week een bijzonder keurmerk gekregen. De tarbotkwekerij kreeg namelijk het certificaat van het Aqua...

Food21.01.2022
Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis
De tonijn van Fish Tales is nu Fair Trade gecertificeerd
Een grote stap voor Fish Tales want vanaf deze maand ligt er Fair Trade gecertificeerde duurzame tonijn-in-blik van het merk bij Albert Heijn in de schappen en in de horeca bij Bagels & Beans. Dit certificaat geeft aan d...

Food03.11.2021