Hotspots17.07.2022

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust


Een van de landen waar we als Nederlanders in de zomer maar al te graag heen trekken is Frankrijk. Dat heeft alles te maken dat je in het land alles kan vinden: natuur, cultuur, historie, activiteiten buiten, lekker eten en natuurlijk veel wijn. Zelf ben ik onlangs naar een voor mij nog onbekende regio geweest: de Zuid-Atlantische kust en in het bijzonder Loire-Atlantique en de Vendée.

De regio bevindt zich in het zuiden van Frankrijk waar de Loire na een lange reis door het land onder Bretagne uitmondt in de Atlantische Oceaan. In deze streek vind je letterlijk alles wat Frankrijk zo’n mooi land maakt. Je vindt er mooie zandstranden om allerlei buitensporten te ontplooien, bijzondere natuur met moerassen, de meest noordelijke zoutvelden van Europa en vooral op gastronomie gebied veel moois uit de zee.

Bijzondere kustplaatsen

Tijdens deze trip hebben we op een paar dagen tijd verschillende kustplaatsen bezocht met ieder een eigen idee van recreëren aan, in of uit het water. Bij Saint Brevin – Les Pins eindigt een route van bijzondere kunstwerken die je terugvoeren naar Nantes. Le Serpent d’Ocean vind je op het einde van de route; een metalen slangenskelet dat zich onder- en bovenwater bevindt.

Guérande

Een van de meest bijzondere plaatsjes in Loire-Atlantique is Guérande. Het is een middeleeuwse vestingstad waar binnen de stadsmuren het heden en verleden bijzonder samenkomen. Zoek hier vooral even naar lokale zoetigheid: Le Fondant Baulois en Le Gâteau Nantais (die is met rum) of op een van de (zonnige) terrassen een lokaal speciaalbier zoals de Lancelot.

Serpent
Serpent
Paardrijden
Paardrijden
Zoutmoeras
Zoutmoeras
Guerande_2
Guerande_2
Zoetigheid
Zoetigheid
Lancelot
Lancelot
Tof hotel
Tof hotel
Rillettes for days
Rillettes for days
Street-art
Street-art
Vissershutjes
Vissershutjes
oesters_
oesters_
Banc des Sardines
Banc des Sardines
meer rillettes
meer rillettes
Biertjes+frankrijk
Biertjes+frankrijk
Biertjes proeven frankrijk
Biertjes proeven frankrijk
Zonsondergang
Zonsondergang

Noordelijke zoutvelden

In de periferie van Guérande vind je de meest noordelijke zoutvelden van Europa. Dat heeft alles te maken met de gunstige liggen en de samenwerking van zon, wind, klei en zout zeewater. Dat zijn de vier elementen die je nodig hebt om zout te kunnen winnen.

Op de kleigrond blijft het zeewater staan, de wind en zon zorgen er weer voor dat het water verdampt terwijl het door de bassins geleid wordt. Mooi toeval is dat dit specifieke zout gebruik wordt door Tomasu om hun Nederlandse sojasaus te maken.

Saint-Nazaire

In Saint-Nazaire merk je tot op de dag van vandaag de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Dat komt vooral door de immense bunker voor duikboten die het stadsbeeld vormgeeft. Inmiddels is de bunker omgekat en heeft hij verschillende nieuwe functies gekregen. De stad biedt verder enorm veel straatkunst én kent maar liefst 20 stranden.

Vissershutjes

Aan de rand van het grootste strand in het ‘centrum’ vind je allerlei vissershutjes die nog altijd gebruikt worden door vissers. Ook zijn er een paar te huur voor een wel heel bijzondere overnachting. Bij het grote strand vind je allerlei restaurants en barretjes. Wil je er genieten van al het moois uit de zee, dan is le Bar Iodé een aanrader. Altijd voor de oesters gaan en de speciale kreeftburger. Die gaat niet teleurstellen!

Rillettes

Tijdens de eerste dagen in de regio viel het me al op dat de je in het land bent waar ze rillettes uit hebben gevonden. Bij de meeste restaurants was er wel een toffe variant te vinden, maar in de Vendée en Saint-Gilles-Croix-de-Vie in het bijzonder. Daar hebben ze dus allerlei soorten rillettes gemaakt met vis en zeevruchten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik een rillettes van coquilles, maar die was zó belachelijk lekker.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het vissersdorpje Saint-Gilles-Croix-de-Vie heeft als specialiteit sardines, maar je kan er natuurlijk alles dat uit de zee komt krijgen. Naast dat de ingeblikte sardines bijna een kunstobject zijn, ben je bijna verplicht om bij Le banc des Sardines te lunchen. Een plek waar Antony Bourdain zich in zijn nopjes zou hebben gevoeld: een oude visser die in een foodshack een paar sardinesgerechten maakt.

Je zit dus buiten aan een blauwe picknickmand, je eten wordt geserveerd op een papieren bordje en je witte wijn krijg je in een papieren beker. Perfectie bestaat dus soms echt! Ook hier krijg je de bijzondere rillettes die kenmerkend zijn voor het dorpje én natuurlijk sardines. De manier om die te eten: broodje smeren met boter, sardinesvlees van de graat schrapen en op het brood en daar pers je een paar druppels citroensap overheen. Zo lekker!

Au Pilours

Met een prachtig uitzicht op de zee zit je bij restaurant Au Pilours echt op een bijzondere plek. Het is een Frans restaurant aan de kust, dus je kan er -zoals het hoort- voor een kreeftgerecht eerst zelf de kreeft uitkiezen. Verder heeft het restaurant een top wijnkaart en natuurlijk heerlijke visspecialiteiten. Voor mij de plek om deze reis af te sluiten met de eerste keer fruit de mers in de regio. Zoals je leest: alleen maar winnende keuzes in Saint-Gilles-Croix-de-Vie.

Saint-Jean-de-Monts

De trip sloten we met ons reisgezelschap af in het plaatsje Saint-Jean-de-Monts. Een bijzondere natuurrijke omgeving met moerrassen en wederom zoutvelden. Hier stapten we ook op La Trottinettes oftewel elektrische steppen. Helaas waren ze begrenst om 25 km/u, maar op die dingen kun je heerlijk scheuren.

La Petite Ramonière

Onze tocht bracht ons ook bij de hyperlokale bierbrouwerij: La Petite Ramonière. Het erf zag eruit alsof je een locatie van Breaking Bad of Undercover bezocht. Maar in een van de stallen werd bijzonder lekker bier gebrouwen. Natuurlijk in kleine hoeveelheden en het wordt echt alleen maar lokaal verkocht met als doel iets voor de ecodiversiteit te doen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Bar

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Cocktailbar Super Lyan in Amsterdam lijkt vanaf de buitenkant niet eens zo bijzonder, maar eenmaal binnen stap je een andere wereld in.

Hotspots04.09.2024

Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Goed nieuws voor de liefhebbers van alle curiosa met betrekking tot komkommers, want het Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet trekt dit jaar weer mee met theaterfestival de Parade. De mooie eerste kennismaking vorig ja...

Drinks29.06.2023

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Een paar dagen geleden hebben we ons ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis en het verhaal achter het bijzondere Schotse whiskymerk Jura. Het bekende spreekwoord ‘It takes a village to raise a child’ gaat in iets...

Drinks28.06.2023

Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Het lijkt er een beetje op dat we deze zomer in afgelegen plekken aan het duiken zijn. Eerst met restaurant Koks (**) op Groenland of met Jura whisky op Jura. Daar komt vandaag de meest afgelegen pub op het vastenland va...

Nieuws26.06.2023

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

In het voorjaar van 2023 keerde Rynbende Spirits na vele decennia afwezigheid terug naar Nederland. De herintroductie werd enthousiast ontvangen en nu is het tijd om verder te gaan. In samenwerking met cocktailbar Dutch...

Drinks25.06.2023

Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten

Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours

Het Schotse whiskymerk Ardbeg viert ieder jaar Ardbeg Day en op die dag dit jaar deden ze iets heel bijzonders. Ardbeg heeft misschien wel hun meest experimentele limited edition op deze dag geïntroduceerd genaamd Heavy...

Drinks25.06.2023

Ardbeg introduceert limited edition whisky Heavy Vapours

BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

Rummerk BACARDÍ introduceert tijdens deze heerlijk warme weken in ons land een nieuwe rum: de Caribbean Spiced. Inmiddels is het assortiment rums van het merk best gegroeid de afgelopen jaren, met enkele heel toffe uiti...

Drinks25.06.2023

BACARDÍ lanceert nieuwe zomerse rum: Caribbean Spiced

Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Een van de meest fijne internationale ginmerken moet het Japanse Roku Gin wel zijn. Een gin waar de seizoenen een essentiële rol spelen bij de productie. Niet raar dat de zonnewende op 21 juni (en de langste dag van het...

Hotspots23.06.2023

Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Verder lezen over Foodtrip

Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!

Worstel jij ook elk jaar weer met de vraag wat je de familieleden of vrienden met wie je de feestdagen viert moet geven?

Tipt25.10.2024

Waarom een Diner Cadeau perfect is voor de feestdagen!

De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats

Dat Bonaire en rum inmiddels synoniem zijn, hebben we eind vorig jaar zelf mogen ervaren tijdens ons bezoek aan het Caribisch eiland. Deze week vindt er de tweede editie van de Bonaire Rum Week plaats. Natuurlijk speelt...

Drinks13.06.2023

De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids

De Michelingids voor Spanje én Portugal is dit jaar voor het laatst uitgebracht, want volgend jaar krijgt Portugal een eigen gids. Dat gaat van alles op gastronomisch gebied versnellen in het land. Niet gek dat allerlei...

Nieuws22.05.2023

Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids

Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam

Om de 150ste verjaardag te vieren van de Holland America Line (HAL) zette vlaggenschip Rotterdam van de rederij vanuit Fort Lauderdale in Florida op 3 april richting koers naar Rotterdam, daar waar het allemaal begon. Da...

Nieuws02.05.2023

Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam

Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken

Tilburg, je bent er. Dat is het motto van de stad en ik ken denk ik géén stad waar mensen zo’n onduidelijk beeld van hebben dan Tilburg. Als ik met oud-huisgenoten of oud-studiegenoten van de opleiding journalistiek...

Hotspots07.04.2023

Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken

Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee

Leeuwarden is een van de mooiere en toffere steden van ons land, maar voor velen van ons ligt het nét een beetje uit de richting. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Maastricht, mooiste stad van het land maar een gedoe om er...

Hotspots06.04.2023

Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee

6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent

Naar aanleiding van de culinaire reis naar Bonaire kwamen er wat vragen binnen van lezers (en volgers) over welke hotspots op het gebied van eten en drinken je écht moest doen als je op het eiland bent. Nou heb ik het g...

Hotspots09.02.2023

6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent

Verder lezen over Horeca

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent bomvolle terrassen en strandtenten. Deze fijne drukte brengt naast een hoge omzet ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de oplopende temperaturen krijgen horeca vriezers...

Nieuws28.06.2024

Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Naast de overheerlijke gerechten die je serveert in jouw restaurant, speelt het servies de hoofdrol tijdens een diner. Is jouw servies wel toe aan een upgrade? Of open je een nieuwe horecagelegenheid? Om te voorkomen dat...

Nieuws03.01.2024

​Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het oude stationsgebouw van Abcoude heeft een flinke gedaanteverandering ondergaan. Het statige pand van hotel en restaurant De Witte Dame is volledig gerenoveerd en is nu een ideale plek om aan de drukte van Amsterdam t...

Hotspots20.06.2023

De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Het is heel tof om te zien hoe steeds meer restaurants in de weer gaan met lokale producenten en het hele idee van Dutch Cuisine. Niet voor niets dat de Michelingids ook opvalt en er ieder jaar in Nederland nieuwe Groene...

Hotspots15.06.2023

Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Het interval waarmee er op Eatly een artikel verschijnt met ‘bier’ en ‘duurder’ in de kop wordt helaas steeds kleiner. De volgende in de rij: ook op het terras lijkt de komende zomer bier weer wat duurder te zijn...

Drinks07.06.2023

Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Een van de mooiste bijkomstigheden van op pad mogen voor Eatly: je komt op plekken die je echt alleen maar van horen zeggen kent. Zo was ik onlangs in Leeuwarden en dankzij Visit Friesland kon ik een dagje in Harlingen s...

Hotspots03.06.2023

Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine....

Hotspots31.05.2023

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Verder lezen over Restaurant

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Het kiezen van het juiste restaurant gaat verder dan alleen lekker eten. Het draait om het creëren van een gedenkwaardige eetervaring. Met zoveel beschikbare opties is het essentieel om de reputatie van een restaurant en het menu zorgvuldig te beoordelen. Of het nu gaat om een familiediner, een romantische avond of een informele lunch, inzicht in hoe je deze aspecten kunt beoordelen kan een groot verschil maken.

Hotspots09.01.2025

Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Tipt06.01.2025

De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

We sluiten het jaar af in stijl. Oudjaarsavond is hét moment om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen. Een prachtig gedekte tafel speelt hierin een hoofdrol en zet meteen de toon voor een onvergetelijke avond. Of je nu een intiem diner of een groots feest organiseert, met deze vier ideeën creëer je een luxe, restaurantachtige ervaring in je eigen huis.

Lifestyle27.12.2024

Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

Wine Tales: A Taste of Veneto, keert op 13 december a.s. terug met inmiddels al weer de derde editie. Locatie is TOZI Amsterdam, het vermaarde en prachtige Italiaanse restaurant vlak bij het Vondelpark.

Lifestyle11.12.2024

TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan

De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent gezelligheid, familie en... heerlijk eten! Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft zin om uren in de keuken te staan voor het perfecte kerstdiner. Gelukkig is er een simpele oplossing: je kunt gewoon je kerstdiner bestellen!

Tipt11.11.2024

Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Met de actie ‘Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid’ worden ouderen uitgenodigd om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten.

Nieuws01.10.2024

Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

Verder lezen over Vis

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

Sushi is populair, want het voelt licht, het biedt veel verschillende keuzes qua vulling en het is koud en daardoor kan er weinig misgaan bij bezorging. Sushi eten in Nederland: dat geeft je vier opties. Je maakt het zel...

Food23.06.2024

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

We zitten nu in het staartje van het mosselseizoen. Nog even genieten van dit zilte zeegenot? Dat doe je nog beter met een goede wijn ernaast. Er zijn bepaalde wijnen die het beste in de mossel naar boven brengen: dit zi...

Proeft28.04.2024

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Het zag er even niet helemaal goed uit voor de Hollandse Nieuwe toen twee weken geleden het Nederlands Visbureau de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring uitstelde van 15 naar 22 juni. De vis was namelijk ‘niet v...

Nieuws20.06.2023

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Een van de grootste exportproducten van Noorwegen is zalm. Hoewel het nog een ‘jonge’ markt is van nog geen veertig jaar oud, ontwikkeld hij razendsnel. Het kweken van Noorse zalm is een fascinerend proces waar duurz...

Food02.05.2023

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

De tiende editie van de Bewuste Visweek vindt van 26 september tot en met 2 oktober plaats Het initiatief van Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) waarbij opgeroepen wordt oog te...

Food22.09.2022

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze...

Food17.02.2022

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

Het Zeeuwse Seafarm, waar we afgelopen zomer nog genoten hebben van de opening van het Fruits de Mer-seizoen, heeft deze week een bijzonder keurmerk gekregen. De tarbotkwekerij kreeg namelijk het certificaat van het Aqua...

Food21.01.2022

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

De tonijn van Fish Tales is nu Fair Trade gecertificeerd

Een grote stap voor Fish Tales want vanaf deze maand ligt er Fair Trade gecertificeerde duurzame tonijn-in-blik van het merk bij Albert Heijn in de schappen en in de horeca bij Bagels & Beans. Dit certificaat geeft aan d...

Food03.11.2021

De tonijn van Fish Tales is nu Fair Trade gecertificeerd