Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Boursin is al decennia best een icoon in de kaaswereld. De zachte, wat kenners omschrijven als een romige textuur, Franse kaas kent meerdere smaakvarianten. Boursin heeft al die jaren een vaste plek gegeven op menig borrelplank en komt ook vaak terug in heel wat culinaire gerechten. Maar Boursin is misschien wel meer is dan alleen een kaas. Het merk staat ook voor innovatie, inspiratie en een vleugje humor. Op dit moment verrassen ze de echte liefhebbers met twee nieuwe smaken zoals de onlangs geïntroduceerde Knoflook & Kruiden en een Truffelsmaak variant.
Maar eerst even een stukje geschiedenis: van Normandië naar de wereld
Boursin werd in 1957 opgericht door François Boursin in Normandië, een van de meest veelzijdige regio’s van Frankrijk en bekend om zijn kaas en rijke zuivelproducten. Met zijn visie combineerde Boursin traditionele Franse kaasmaaktechnieken met smaakvolle kruidenmengsels, wat resulteerde in de iconische Knoflook & fijne Kruiden-variant. De smaak die je ongetwijfeld zult kennen. In de jaren na zijn introductie groeide Boursin uit tot een internationaal succes, met een breed scala aan smaken en gebruiktoepassingen.
Wat Boursin het meest bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. De kaas is niet alleen een lekker of crackers of brood, maar ook een perfecte smaakmaker in pasta’s, soepen en zelfs sauzen. Populaire varianten hiervoor zijn Tomaat, Ui & Bieslook, Zwarte Peper, en natuurlijk de bekende Knoflook & Kruiden. Boursin speelt daarnaast slim in op trends en biedt op hun YouTube-kanalen – zoals het officiële Nederlandse kanaal BoursinNederland en Official Boursin Cheese (USA) – volop inspiratie. Hier vind je recepten voor kaasplankjes, feestelijke hapjes en zelfs gerechten zoals soep met een twist van Boursin. Een beter social-media kanaal kun je niet bedenken.
Boursin op televisie, du pain, du vin, du Boursin
In 2013 verscheen Boursin opeens weer volop op de Nederlandse televisie met vrolijke reclames. Deze waren alle, gericht op smaken zoals de eerder genoemde smaken. Wie herinnert zich niet de reclamefilmpjes met ‘du pain, du vin, du Boursin. De impact was groot want Boursin werd opnieuw populair bij de borrelmomenten en nog meer culinaire experimenten.
De reclames, die je waarschijnlijk allemaal gaat herkennen, zijn allen te vinden op hun YouTube-kanaal. Maar naast de bekende clips is er ook ruimte voor humor. Het wordt pas echt leuk als je een video van John Tana gaat bekijken. Je eerste reactie is dat je denk te kijken naar een aflevering van Jiskefet maar niets is minder waar. Onze John is een kolderiek personage uit Maastricht die bekend staat om zijn Franse flair en grappige zangkunsten. Of hij de video in opdracht heeft gemaakt boeit niet, het is sowieso een knipoog naar laten we zeggen, de verfijnde maar toegankelijke uitstraling van Boursin. Meer inspiratie is te vinden op het Instagram account van Boursin.
Boursin Knoflook & Kruiden en Truffelsmaak
Boursin blijft innoveren met hun smaken en komt nu met een een luxe smaakvariant: Knoflook & Kruiden en een Truffelsmaak. Truffel, je moet er wel van houden, wordt vaak gezien als een symbool van verfijning, mits het maar gedoceerd wordt toegepast. Het voelt vanzelfsprekend, truffel moet haast wel prima passen bij de romige kaas van Boursin. De aardse, intense smaak van truffel geeft een unieke twist aan de vertrouwde smaak van Boursin. Dit maakt het nieuwe smeersel weer geschikt voor speciale gelegenheden, maar ook voor nog steeds gewoon tijdens de borrel.
Boursin suggesties
- Op een kaasplankje: Combineer het met noten, vijgen en een glas witte wijn.
- In gerechten: Perfect om te verwerken in risotto, pasta’s of als topping voor gegrilde groenten.
- Als smeersel: Een luxe toevoeging aan versgebakken brood of toast.
Boursin is veel meer dan een kaasje, het is wel degelijk een icoon als je ziet hoe lang het al op de markt is. De klassieke smaken zijn populair en kunnen zo maar een boost krijgen met de nieuwe variant Knoflook & Kruiden en Truffel. Of deze twee nieuwe smaken ook makkelijk te combineren zijn met gerechten gaan we zelf uitproberen. Met Italiaanse pasta lijkt het een inkopper. Misschien dat John Tana op de melodie van een klassieker van Eros Ramazotti er iets op kan verzinnen. Knoflook & Kruiden met als uitsmijter Truffel dus.
Verder lezen over Kaas

Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon

Nieuws23.03.2022