Lifestyle19.11.2021

Zo zorg je ervoor dat je servies geen rommeltje wordt


Iedereen die ooit een eerste servies heeft gekocht, kent het wel. Zorgvuldig kies het aantal (soep)kommen, kleine en grote borden met een tof design uit aangevuld met genoeg mokken, longdrinkglazen en nog wat ander glaswerk. Maar na een paar jaar zijn er wat borden stuk, is er allerlei glas bijgekomen en blijkt je servies een rommeltje. Zo voorkom je dat!

Er zijn verschillende redenen waarom je keukenkastjes er op den duur niet meer zo netjes en strak uitzien. Dat heeft ten eerste te maken met het feit dat we verzamelaars zijn. Dat perfect uitgezochte servies krijgt door de jaren gezelschappen van mokken en glazen die je cadeau hebt gekregen of die ene spaaractie bij de supermarkt voor wat nieuwe borden. Zo groeit je servies en beginnen de kastjes na een tijdje uit te puilen.

Neutraal servies

Als je er door de jaren geen bonte verzameling van wil maken is het verstandig om te beginnen met een neutraal servies. Als het dan nodig is om het servies wat uit te breiden is het heel makkelijk om er wat spullen bij te zoeken die er kleur- en designtechnisch beter bij passen. Krijg je een glas of mok cadeau, werk dan met de strategie: een eruit is een erin.

Kinderservies

Mocht je in de loop der tijd kinderen krijgen, dan is dat ook een reden dat de keukenkastjes na verloop van tijd wat rommeliger worden. Hoewel er verschillende redenen zijn om als ze wat ouder zijn kinderen van regulier servies te laten eten, is de eerste jaren speciaal kinderservies geen overbodige luxe. Die borden en bekers kunnen wat meer hebben.

Het handigste is om dan ook een apart kastje te gebruiken waar het kinderservies staat of minimaal in een andere kast er een eigen plank voor in te rechten. Zo staat het niet in de weg bij het normale servies en pak je het wat makkelijker. En als je kinderen op den duur een leeftijd hebben bereikt dat ze er geen gebruik meer van maken: doe het weg en maak er iemand anders blij mee. Anders blijven dit soort spullen te lang ‘zwerven’ in je kastjes.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart