De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden, zoals de Oostvaardersplassen. Daar vertoeven inmiddels een zeer groot aantal edelherten en in het kader van de biodiversiteit moeten er begin dit jaar 1.600 worden afgeschoten. Een klein deel blijft achter als voer voor andere dieren en micro-organismen en de overige herten zijn voor consumptie tijdelijk, exclusief beschikbaar bij Grutto.
In 2019 was het aantal herten wat minder groot en was dit wild scharrelvlees binnen een half uur al uitverkocht. Dit keer wordt het anders aangepakt en is er een mooi aantal edelherten beschikbaar voor consumptie. Zo blijven de dieren niet achter in de Oostvaardersplassen waar er problemen kunnen ontstaan door een gebrek aan voedsel voor de dieren zelf of wanneer ze geschoten worden en achtergelaten worden in de vorm van vleesverspilling.
Prachtig vlees
De herten genieten in de Oostvaardersplassen van de geneugten des levens: gras, wortels, knollen, vruchten, zaden en loof van bomen. Dit voedzame dieet zorgt ervoor dat het hertenvlees enorm zuiver en voedzaam is. Rijk aan vitamine B6 en B12, omega 3 vetzuren en ten opzichte van rundvlees aanzienlijk minder vet, minder calorieën en juist meer ijzer. Het vlees heeft al een diepe wildsmaak, maar na een week van rijpen wordt dit ook nog eens zachter en malser.
Enorm gewild
Toen in 2019 voor het eerst de Oostvaardersherten via Grutto werden verkocht waren ze iedere week binnen een half uur uitverkocht. Op het hoogtepunt was er zelfs een wachtlijst met ruim 8.000 liefhebbers. Met hulp van de natuur zijn er dit voorjaar meer herten beschikbaar zodat de liefhebber ook echt kan genieten van dit gewilde stukje wild.
Luxe Edelhertpakket
Zo bestaat het luxe Oostvaarders edelhertpakket uit zo’n 4 kilogram aan hertenvlees in zeven verschillende vleesstukken. In het pakket vind je: rugfilet medaillon, biefstuk, mini biefstuk, biefstukpuntjes, stoofvlees, hamburger en chipolataworstjes. In totaal 32 porties voor één persoon.
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Vlees

Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballen
Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Nieuws29.04.2022
Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

Nieuws30.03.2022
Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren
Verder lezen over Voedselverspilling

Food13.09.2024
Zo gebruik je oude croissantjes voor een lekker dessert

Nieuws20.11.2023
Coca-Cola en Too Good To Go samen tegen verspilling

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Drinks12.04.2023
Lowlander brouwt nieuwe reeks fruitbieren van overgebleven fruit

Nieuws14.09.2022
Schuldgevoel bij 70% van de Nederlanders om weggooien van eten

Nieuws13.09.2022
Pieter Pot gaat bij Stach voor het eerst offline

Nieuws12.09.2022
Albert Heijn introduceert AH Overblijvers-pakketten in winkels

Nieuws02.09.2022