De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Ooit de behoefte gehad om een hapje te eten in de lucht? Het kan! Al sinds 2003 kookt kok Angélique als enige ter wereld in haar luchtballonrestaurant, genaamd CuliAir. Om het geheel nog spectaculairder te maken, kookt ze zelfs met de hete lucht van de ballon zelf, gaaf! Ieder jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner boven Nederland met veertien plaatsen, een hele ervaring. Dit seizoen is een luchtballon zelfs geschikt voor maar liefst twintig personen, ideaal voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje!

Tijdens de vlucht wordt er live gekookt door door de chefkok, waarbij de luchtballon gebruikt wordt als heteluchtoven. Het eten is trouwens ook alles behalve simpel, je kunt namelijk genieten van een luxe 5-gangen diner! Wat dacht je van luchtballon gegaarde Schotse kreeft of wilde zeebaars met asperges en landhoen met cantharellen? En daarnaast een prachtig uitzicht boven de mooiste plekken in Nederland…
Voor de 14-persoons ballon zijn losse tickets te koop, de grote 20-persoonsballon is alleen in zijn geheel te huren en geschikt voor bijvoorbeeld feestjes of bedrijfsuitjes. Klein minpuntje is helaas de prijs, voor een ticket betaal je 415 euro. Uiteraard wel een ervaring om nooit te vergeten, inclusief zonsondergang en lekker eten. Mocht je meer een ochtendmens zijn, dan kun je ook aansluiten bij een champagne ontbijt tijdens zonsopkomst voor 295 euro. Dit is in ieder geval iets voor op de bucketlist!

Photocredits: CuliAir en BAS Ballonvaarten