De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een tijdje geleden deelde ik het nieuws dat er twee jonge Nederlandse chefs mee zouden strijden in de Noord-Europese finale van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. Die was op 24 en 25 oktober. Vijftien jonge koks streden daar voor een plekje in de finale van de wereldwijde competitie. De 23-jarige Jet Loos wist de veertien andere chefs achter zich te laten en mag in 2023 strijden om de titel World’s Best Young Chef.
Met 23 jaar zou je denken dat iemand net aan zijn carrière begint, maar Loos heeft als leerling en chef al onderdeel uitgemaakt van verschillende sterrenkeukens. Zo kookte de Nederlandse bij o.a. De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*.
RE-NAA
Vanuit haar onuitputtelijke drive vertrok Jet na het afronden van haar studies direct richting haar droom: een stage in Scandinavië in de keuken van RE-NAA**. Dat ging na vijf maanden over in een baan als chef de partie patisserie.
Young Chef Academy Competition
De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger –ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen.
Regionale finales
Uit meer dan 1.000 ingezonden gerechten werden de meest veelbelovende recepturen per regio voor een regionale finale uitgekozen. In totaal waren er vijftien van dit soort finales om zo tot een gezelschap te komen dat gaat strijden voor de titel World’s Best Young Chef. Loos vertegenwoordigt daarin Noord-Europa.
Kookvisie
Loos heeft een geheel eigentijdse visie op het zijn van een chef: “Ik geloof echt dat het het allerbelangrijkst is om een oprechte passie te hebben voor eten en drinken. Zo’n passie die je de drive geeft om elke dag harder te werken – en beter te worden. Mijn passie ligt bij zuivere gerechten.
Als ik een nieuw receptuur creëer, dan wil ik dat alles op het bord ‘clean’ is. Ingrediënten moeten vol smaak zitten, terwijl ze ook de schoonheid van de natuur laten zien. Om dat te bereiken, gebruik ik de beste producten uit de zee, van het land of uit het bos. Innovatieve gerechten beginnen nog steeds daar; in de natuur.”
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024