De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Supermarktketen Plus introduceert vier nieuwe chocoladerepen via Tony’s Open Chain met 100% traceerbare cacao. De repen vallen onder het huismerk van de supermarkt en zijn er in vier smaken: melk pinda en kletskop, puur rood fruit en marshmallow, melk pecan en toffee en wit cappuccino crunch.
Plus zet driehonderd huismerkproducten waarin cacao zit om naar 100% Fairtrade gecertificeerde cacao. In 2021 was daar 1 miljoen kilo cacao mee gemoeid. Met het aansluiten bij de open chain van Tony’s Chocolonely wordt er een volgende stap gezet in het duurzamer maken van cacao die voor chocolade wordt gebruikt.
Tony’s Open Chain
De cacao die via Tony’s Open Chain gebruikt wordt, komt van partnercoöperaties uit Ivoorkust en Ghana. En deze is voor de volle 100% traceerbaar. Door de samenwerking met deze boeren al vaak langer dan vijf jaar is, kunnen zij ook werken aan hun toekomst. Daarmaast worden ze getraind om duurzame landbow te realiseren en ontbossing tegen te gaan.
Nieuwe stap
Eric Leebeek, commercieel directeur bij Plus, over deze stap: “Met de producten die in onze schappen liggen, maken we verschil tot aan het begin van de keten. Daarom werken we al jaren nauw samen met onze strategische partner Fairtrade Nederland en sluiten we nu ook aan bij Tony’s Open Chain. Vanzelfsprekend zijn we trots om deze vier nieuwe PLUS Open Chain chocoladerepen gemaakt van volledig traceerbare chocolade in ons assortiment op te nemen naast alle andere Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen.”
Ook bij Tony’s Open Chain is men tevreden met de nieuwe samenwerking, Joke Aerts hierover: “We zijn er enorm trots op dat Plus supermarkt zich aan heeft gesloten bij Tony’s Open Chain. Het is de volgende grote Nederlandse retailer waar we samen de norm in de industrie veranderen. Dit laat zien dat ons model om de cacao-industrie eerlijk en duurzaam te maken werkt. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing, en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren.”
Verder lezen over Chocolade

Food03.12.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 18 met Baleine-zout, zoet van Leonidas en de Pineut

Hotspots25.11.2024
Lekker eten wat er in de film voorbij komt met Cinema Culinair

Food16.11.2024
Kerstshoppen in Londen? Dit kerstlekkers mag je niet missen

Food11.10.2024
Chocolate Makers uit Amsterdam haalt zijn chocolade met een zeilboot

Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem

Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet

Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!

Nieuws23.02.2024
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Verder lezen over Supermarkt

Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt

Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode

Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in

Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden

Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Nieuws25.05.2023