De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Waar er vorig jaar nog een aangepaste Lekker500 gepresenteerd werd, zijn de inspecteurs en rapporteurs dit jaar weer normaal op pad gestuurd van bistro tot sterrenzaak. Met als resultaat een lijst van 500 goede tot zeer goede adressen met 32 nieuwkomers. Terug op de eerste plek: restaurant De Librije, dat volgens de gids dit jaar ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’ bleek.
De volledige top vijf bestaat uit de bekendere restaurants van Nederland. Op de tweede plek vinden we restaurant Tribeca in Heeze van chef Jan Sobecki. Inter Scaldes in Kruiningen van chef Jannis Brevet staat op de derde plek. Dat de top drie bestaat uit restaurants ‘uit de provincie’ onderstreept maar weer dat het in de provincie te doen is.
Brut 172
Hoewel het een vrij pittige tijd voor restaurant Brut 172 is geweest, is er ook goed nieuws voor chef Hans van Wolde in het Limburgse Reijmerstok. Hij staat vanuit het nieuws op de vierde plek. De andere nieuwkomers in de top 10 zijn: op plek 7Amsterdamse Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, afkomstig uit voorheen Bord’eau in Hotel de l’Europe en op plek 10 restaurant Fred in Rotterdam van chef-kok Fred Mustert.
Top 10
In de top 10 zijn ook kleine sprongetjes voor Pure C in Cadzand van chef Syrco Bakker naar plaats 5 en restaurant Spectrum in Amsterdam van chef Sidney Schutte naar plek 8. Als er stijgers zijn, dan zijn er ook altijd dalers. In dit geval gaat De Lindehof in Nuenen van chef Soenil Bahadoer naar plek 6 en zakt door een verbouwing het Amsterdamse Ciel Blue van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman naar plaats 9.
Nieuw elan
De inspecteurs en rapporteurs van Lekker merkten tijdens hun bezoekjers een post-corona euforie op in he Nederlands culinair veld. Gasten hadden de behoefte om gemiste diners in te halen en stonden in de rij om weer buiten de deur te eten. Veel restaurants stapten af van à la carte af om over te gaan op (veelal ‘verplichte’) menu’s. Enige nadeel daaraan volgens de redactie van Lekker was dat de prijzen verhoogd werden en soms tot onaanvaardbare hoogte.
De 44ste editie van de Lekker500 is vanaf vandaag verkrijgbaar.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024