De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Patron Cuisinier Edwin Kats van restaurant Noble (*) in Den Bosch wijzigt de openingstijden vanaf maart. Vanaf dan is het restaurant niet zes maar vijf dagen in de week open en worden de sluitingsdagen zaterdag en zondag. Dit wordt ingegeven door een krappe arbeidsmarkt en het belang van altijd de juiste kwaliteit te kunnen leveren in het restaurant.
Geen makkelijke keuze voor chef Kats, maar die is na uitvoerig overleg met zijn team genomen. Het heeft natuurlijk ergens te maken met de huidige nieuwe maatregelen en de gevolgen die het heeft op het personeel, waar al voor de pandemie een tekort aan was. Dat is er het afgelopen anderhalf jaar niet beter op geworden.
Tijd voor vernieuwing
Chef Kats over deze pittige keuze: “Zoals bij zoveel andere collega’s moeten we met name de laatste jaren steeds meer uit de kast halen om de juiste medewerkers te vinden. We merken steeds meer dat de nieuwe generatie horecaprofessionals weliswaar heel talentvol is, maar andere ideeën heeft over hun persoonlijke work-life balance. Daarom wil ik vooral omdenken, vernieuwen en positieve energie uitstralen naar gasten, medewerkers en indirect hun familie en vrienden.”
Weekend
De stap om in het weekend dicht te gaan, is ook een grote. Daar zegt Kats over: “We hebben best even wakker gelegen van deze ingrijpende beslissing; nog steeds willen veel gasten op de populaire zaterdag en zondag komen lunchen, dineren of iets daar tussen in. Vooral onze bereikbare locatie in het bourgondische Den Bosch en goede zakelijke markt heeft ons gesterkt in toch te kiezen voor de doordeweekse dagen.”
Noble Kitchen
Vanaf maart zijn gasten van maandag tot en met vrijdag vanaf 12:00 uur welkom bij restaurant Noble. Voor het broertje Noble Kitchen in Croimvort verandert er niets, die blijft wel in het weekend open. Enkele medewerkers van Noble ondersteunen afwisselend een weekend per maand het team van Noble Kitchen.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024