De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In het Brabantse is er sinds eind 2020 iets heel bijzonders gaande. Twee sterrenrestaurants, Wolfslaar in Breda en Monarh in Tilburg, liggen sindsdien onder een vergrootglas omdat de eigenaar van de zaken wordt verdacht van louche handel en wandel. Het gaat om ondernemer Danny Kovacevic.
Bij de politie kwamen er op dat moment signalen binnen dat het overkoepelende bedrijf van de ondernemer gebruikt werd voor ondermijning. Dan komt ook de Wet Bibob om de hoek kijken en wordt er een grondige achtergrondcheck gedaan van bedrijven en ondernemen om erachter te komen of er zaken zijn die niet kloppen.
Ondermijning
Dit onderzoek zorgde er voor dat Kovacevic geen nieuwe horecavergunning in Tilburg kreeg voor een te openen zaak in de Spoorzone. Want het vermoeden dat rijst uit het onderzoek is dat de eigenaar de vergunningen van de restaurants misbruikt voor criminele activiteiten. Dat noopt de burgemeester van Tilburg er nu toe om de vergunning van Monarh in te trekken.
Hoewel de conclusie van het onderzoek geheim is, weten we wel dat er tijdens zo’n onderzoek gekeken wordt naar: de administratie, het personeelsbeleid en de herkomst van vermogen. Dat de sluiting nu boven de markt hangt, heeft alles te maken met een controle van de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport bij een transport bedrijf van de eigenaar.
Administratie
Eind 2020 nemen zij er een kijken wegens vermoedens van geknoei met de administratie, ook zouden er mensen zwart werken. Daarbij liet de politie weten dat er signalen waren van ondermijning. Er werd ook een boete aangekondigd voor het overtreden van de maximale rij- en rusttijden voor chauffeurs die kan oplopen 88.000 euro. Kovacevic laat aan het BD weten die nooit te hebben ontvangen.
Michelinster
Het meest wrang is het natuurlijk voor chef-kok Paul Kappé die met zijn broer Ralph het restaurant runt. Afgelopen maand kregen ze te horen dat ze hun Michelinster prolongeerde. Monarh was in 2018 het eerste restaurant in Tilburg dat een ster wist te bemachtigen. Aan de lokale krant laat hij weten bezig te zijn met het overnemen van de zaak.
Laatste strohalm
Restaurant Wolfslaar bemachtigde in 2005 de eerste Michelinster. Om aan de ellende van een sluiting te ontkomen verkocht de eigenaar afgelopen jaar het restaurant. Daarmee was het probleem rondom de horecavergunning opgelost. De broers Kappé hopen dat ze hetzelfde kunnen regelen in Tilburg, dan zouden de problemen in één keer opgelost zijn. Zo niet, dan moet de zaak over zes weken dicht.
Verder lezen over Horeca

Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?

Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024

Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen

Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker

Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen

Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten

Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024