Nieuws09.03.2023

Zoutmaker Zeeuwsche Zoute lanceert twee nieuwe zilte smaken


Dat er een Zeeland door Zeeuwsche Zoute zeezout uit de Oosterschelde wordt geproduceerd, hebben jullie al eerder gelezen hier. De afgelopen jaren is het bedrijf verder gegroeid en daar horen ook uitbreidingen van het assortiment bij. In 2021 kwamen de zoutsmaken al Wakame en Zeekraal al op de markt, nu introduceert het bedrijf de 100%-versie van beide smaken.

Bij 100% Wakame en 100% Zeekraal wordt geen zeezout toegevoegd, dat zorgt ervoor dat je met minder zout toch een zilte Zeeuwse smaak mee kan geven aan een gerecht. Zo zijn het smaakmakers voor gerechten waarin een zachte en zoute smaak gewinst is. Naat de volel smaak, zorgen ze ook voor een knapperige toets aan bijvoorbeeld een salade.

Zeekraal

Naast dat het de ideale garnering is voor een gin-tonic met Hermit Gin, is het natuurlijk ook echt een Zeeuws product. Van nature komt het voor op het overgangsgebied tussen land en zee. Op diverse plekken in Zeeland wordt het geteeld. Wil je 100% Zeekraal optimaal gebruiken: in sauzen, een salade met venkel, carpaccio, steak tartaar, kabeljauw en andere witvissen.

Wakama

Wakame kennen de meeste mensen wel van sushi en bij Zeeuwsche Zoute gebruiken ze hier zeewier uit de Oosterschelde voor. Qua smaak geeft de 100% Wakame een nootachtige smaakboost, dat maakt hem ideaal voor: gebakken entrecote, verschillende soorten paddenstoelen, gerookte zalm en gegrilde inktvis.

Lokale producten

Een korte productieketen staat bij het bedrijf hoog in het vaandel, vandaar dat er bij het ontwikkelen van nieuwe producten altijd gekeken wordt naar lokale producten. Wat is voorradig in de provincie? Welke lokale producenten maken toffe producten? Zo is Zeeuwsche Zoute in 2022 dan ook uitgeroepen tot streekproduct van het jaar 2022.

De nieuwe smaken zijn in de webshop van Zeeuwsche Zoute te bestellen.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart