Proeft25.05.2021

De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper blijkt écht lekker


Dropmerk Klepper & Klepper verkoopt vier smaken drop onder merknaam ‘De Beste Drop Ooit’. Opgericht door vader Willem en zoon Huub Klepper nadat een volzoet dropje ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de snoepkraam van pa Klepper bijzonder goed in de smaak viel. Maar hoe maak je ‘De Beste Drop Ooit’ en vooral: smaakt hij ook echt zo goed?

In 2015 stond Willem Klepper 25 jaar met zijn snoepkraam op de markt van Alkmaar. Om dit te vieren wil hij voor zijn vaste klanten het lekkerste volzoete dropje ooit maken. Daar moeten dan 1200 zakjes van weggegeven worden en dan zou iedereen blij moeten zijn. Hoewel het een snoepkraam was, gingen de jubileumdropjes als warme broodjes. Alleen bleek het grootste nadeel aan de dropjes: ze waren eenmaling.

Succesnummer

Doordat de vraag naar de dropjes terug bleef komen kwam Huub Klepper op het idee om het jubileumdropje toch een tweede leven te gunnen. Onbewust speelde het namelijk ook nog in op een groeiende markt, de drop was namelijk gemaakt zonder gelatine en gluten. Na een paar goede brainstormsessies kwamen de heren klepper tot de conclusie dat het dropje onder een eigen naam en merk op de markt moest komen: De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper.

Vier smaken

Hoewel het dus allemaal begon met een volzoet dropje zijn er inmiddels vier smaken bij speciaalzaken door heel Nederland te koop: laurier, honing, volzoet en mildzout. Het mooie aan alle smaken is dat ze allemaal een eigen speciaal verhaal hebben. Iedere smaak heeft zijn eigen speciale receptuur mét een bijzonder ingrediënt dat het dropje net die extra smaakdimensie geeft.

Bijzondere ingrediënten

Een van de grootste uitdagingen van vader en zoon Klepper was om het perfecte honingdropje te maken. Na een flinke zoektocht vonden ze de beste biologische honing van Nederland in de Biesbosch bij een kleine onafhankelijke imker. Met zijn honing zag twee jaar geleden het honingdropje (12% honing) het levenslicht.

De jongste telg in hun dropassortiment is de laurierdrop. Om die te maken zijn ze helemaal naar het zuidwestelijke puntje van Noord-Brabant af moeten reizen om zuivere laurierolie bij een biologische laurierkweker te vinden. Het blijkt de perfecte basis voor een laurierdropje.

En de mildzoute drop wordt gemaakt met ongerafineerd Keltisch zeezout. Doordat er nog iets van zoet in het dropje zit is het een stevig dropje met een goede bite waarbij het Keltisch zeezout als smaakversterker werkt. Persoonlijk is dit mijn favoriet van de vier smaken.

(Afbeeldingen bij dit artikel: © Klepper & Klepper)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Snacks

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Het is Halloween-tijd en dat betekent: thema-eten! Er zijn weinig evenementen op de wereld die zo'n oneindige stroom aan food inspo teweegbrengen met zo'n duidelijk thema. We sommen 10 geweldige Halloween-foodtips op.

Food21.10.2024

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...

Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal