De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een van de meest ‘vervelende’ bijkomstigheden van over de culinaire wereld schrijven, is het mogen uitproberen van allerlei heerlijkheid. Deze week hadden we het genoegen om de beste hamburger en lekkerste friet van 2020 uit te proberen. Daarvoor werd koers gezet naar Rotterdam om aan te schuiven bij Ter Marsch & Co.
Tijdens de Horecava viel Ter Marsch & Co namelijk twee keer in de prijzen. De zoete-aardappelfriet van chef Mitch Kramer werd er verkozen tot het lekkerste frietje van 2020. Een paar dagen eerder viel diezelfde eer ten deel aan chef Rohini Atwaroe die met ‘The Gojira’ de lekkerste hamburger van 2020 had gemaakt.
The Gojira
The Gojira burger is een Koreaanse burger die geserveerd wordt op een Aziatische steambun. De burger is gemaakt van dry aged rib eye en Japans Wagyu vlees. Dat is al een feestje, maar de rest van de burger maakt het helemaal een smaaksensatie. Hij is namelijk belegd met: zoetzure mini-komkommer, mini-paksoi, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassave chips.
Sweet Fries of Mine
De naam die chef Kramer aan zijn frietje heeft gegeven is ‘Sweet Fries of Mine’. Dat dekt wat ons betreft volledig de lading. De zoete-aardappelfriet wordt getopt met een mayo van zwarte wintertruffel, Parmezaanse kaas, kaas-pinda-crumble, gedoogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie.
Beste burger en lekkerste friet
Soms weet je niet waar te beginnen omdat iets zo overweldigend is. Dat is ook in het geval van The Gojira en de Sweet Fries of Mine. Aangezien bier & burgers een prachtcombinatie zijn, hebben we de Crazy Daisy ipa die Ter Marsch & Co in samenwerking met Two Chefs Brewing heeft gebrouwen bij het eten gedronken. Dat was de eerste voltreffer.
The Gojira wordt geserveerd in een stoommand en je krijgt twee burgers. Wat heel erg opvalt bij het eten van de burger is dat deze qua smaken heerlijk gebalanceerd is. De pulled pork die gestoofd is in bulgogi marinade zorgt voor een zoetje, er zit een zuurtje in en de umami komt voort uit de sojabonenpasta die is gebruikt. Een heerlijke burger met een complex smaakprofiel.
Goddelijke frieten
Daarbij komen nog de zoete-aardappelfrieten. De truffelmayo gemaakt van zwarte wintertruffel is een voltreffer, de geschaafde Parmezaanse kaas is een perfecte topping en de toevoeging van gedroogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie maken het een overheerlijk frietje. Het smaakt vertrouwd en toch verrassend. Vandaar dat je iedere keer teruggaat voor nog een ‘laatste’ frietje.
Mocht het water inmiddels in je mond lopen, we nemen het je niet kwalijk. Ter Marsch & Co vind je aan de Witte de Withstraat in Rotterdam en sinds 2016 ook in hartje Amsterdam.
Verder lezen over Fastfood

Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums

Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop

Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks

Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen

Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard

Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App

Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Verder lezen over Friet

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Nieuws13.06.2023
Daar gaat je friet speciaal: prijzen aardappelen en uien omhoog door slechte oogst

Nieuws27.05.2023
Nieuwe wetgeving maakt eigen bakje meenemen naar snackbar lucratief
(vanaf 1 juli)
Nieuws01.05.2023
Kalenderlandbouw brengt Nederlandse frietaardappel in de penarie

Food12.04.2023
Dit is de gemiddelde prijs van een hamburger met friet in Nederland

Food04.04.2023
Met de nieuwe specials bij Frites Atelier is de haute friture klaar voor het voorjaar

Hotspots03.04.2023
Frietboutique trakteert op huisgemaakte friet en vers ijs op nieuwe locatie

Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Verder lezen over Restaurant

Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s

Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid

Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond

Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij

Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren

Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Snacks

Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Hotspots23.06.2023