De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Op het lijstje met gins die we heel graag uit wilden proberen, stond Gastro Gin heel hoog. We waren natuurlijk nieuwsgierig naar hoe de gin zou smaken in een goede gin-tonic, en ook enorm benieuwd naar hoe het was om ermee te koken. Want de gin is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende chefs en de meesterstoker van distilleerderij Onder de Boompjes.
De Michelinchefs en meesterdistilleerder John de Lange zijn samen met hun favoriete ingrediënten in het achterhoofd gaan kijken hoe ze die konden combineren met de klassieke ingrediënten waarmee gin wordt gedistilleerd. Zodoende krijg je een gin met een geheel eigen karakter, die op zichzelf staat in een cocktail en waarmee je een extra dimensie toevoegt aan een gerecht.
Onder de Boompjes
Sinds 1658 worden er door distilleerderij Onder de Boompjes, inmiddels in Schiedam, jenevers gedistilleerd. Het is daarmee de oudste onafhankelijke distilleerderij van Nederland. De gehele productie, van vergisten tot en met bottelen, wordt binnen de muren van Onder de Boompjes gedaan. Meesterdistilleerders John de Lange en Justus Walop gebruiken voor hun destillaten alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit en dat is voor Gastro Gin niet anders.
Gastronomische Gin
Gastro Gin is gemaakt met klassieke gin ingrediënten die zijn verrijkt met venkel, een citrusmix en een mix van vijf pepers. Daardoor krijgt de gin een goede pittigheid en verfrissende citrustonen. Doordat hij prachtig in balans is maakt het hem enorm veelzijdig en vooral uitermate geschikt om mee te experimenteren in gerechten. Wij hebben er bijvoorbeeld dronken mosselen meegemaakt en de gin voegde een mooie complexiteit aan het gerecht toe.
Perfect serve
Normaal zouden we hier nu de perfect serve melden, maar door het veelzijdige karakter van deze gastrogin moet je vooral je eigen creativiteit de vrije loop geven. Het is een heerlijk zachte gin dus probeer hem eens puur en kijk wat je opvalt.
Als je in je achterhoofd houdt dat hij is opgebouwd uit: jeneverbes, zoethout, engelwortel, karwij en kardemom. Daar zijn naast de vijf pepers, venkelbloem en -zaad, Amalfi citroen, grapefruit, sinaasappelschil en verveine aan toegevoegd. Genoeg tonen en smaken waar je iets mee kunt, wees creatief en kleur een beetje buiten de lijntjes.

Verder lezen over Gin

Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin

Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade

Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar

Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!

Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)

Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin

Drinks20.03.2023