De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als je de fles zo ziet en de naam leest, dan denk je gelijk dat Hanami Dry Gin een originele gin uit het land van de rijzende zon is. Niets is minder waar, want het is een oer-Hollandse gin die gemaakt wordt in Lelystad. De naam Hanami ontleent de gin aan het Japanse kersenbloesemfestival.
Nou denk je waarschijnlijk bij het distilleren van gin meteen aan Schiedam en dat is volstrekt logisch. Hanami Dry Gin wordt geproduceerd door de Melchers Group. Dat is het overkoepelende bedrijf waar de Melchers distilleerderij en brouwerij onder vallen.
Familiebedrijf
De distilleerderij werd in 1837 opgericht in Schiedam voor het produceren van jenever (Locomotief) en groeide in de decennia uit van klein familiebedrijf tot één van de meest innovatie producenten en exporteurs van Nederlandse likeuren. Inmiddels zetelen de kantoren en het warenhuis van de Melchers Group in Lelystad
Oud-Hollands recept
Het recept van Hanami Dry Gin is gebaseerd op het oud-Hollandse, originele recept voor dry gin. Voor het maken van de gin worden negen natuurlijke ingrediënten gebruikt, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, sinaasappel en venkel. Waar het extract van kersenbloesems aan toegevoegd wordt voor de kenmerkende bloemenaroma’s.
Hanami Dry Gin
Als je de perfect serve wil drinken, dan heb je een partje Hanami, twee partjes (normale) tonic en verse basilicum nodig. Zo komt de nuances van de gin het beste tot zijn recht. Wat je dan proeft zijn vooral tonen van: jeneverbes, venkel, rode peper en de lichtzoete tonen van kersenbloesem. In de afdronk proef je de citrustonen wat meer.
Het is door de gebruikte ingrediënten qua smaak en bloemenaroma’s best een excentrieke gin die je smaakpapillen uitdaagt. Zodoende is hij bijzonder interessant om beetje mee te experimenteren. De tonic en garnituur die je gebruikt zorgen voor zeer verschillende smaakbelevingen. Probeer ‘m dus eens uit met een Elderflower, Cherry Blossem of Indian tonic en met aardbeien, eetbare bloemen en framboos. Welke kant je ook opgaat, hij blijft als een warme deken die je omhelst.
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023