Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Als liefhebber van eten, maar niet zozeer van koken, is Hello Fresh een echte uitkomst. Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een menu en uitgebreid boodschappen doen is ook niet nodig. Een win-win wat ons betreft! Gewoon afgemeten porties klaarmaken volgens een duidelijke instructie, dat moet nog net lukken. We kregen de kans om de kerstboxen van Hello Fresh alvast uit te proberen: de snelle kerstbox en de vega kerstbox. Dit is wat we ervan vinden

De snelle kerstbox
Irene Boskma vertelt je wat ze vindt van de snelle kerstbox van dit jaar. In totaal ben je, volgens Hello Fresh, niet meer dan 75 minuten kwijt aan de bereiding van 4 gangen. Het menu bestaat uit 2 voorgerechten, een hoofdgerecht en een nagerecht. Voor € 99 (zonder eventuele korting) zet je dit op tafel voor maar liefst 4 personen. Dat vind ik een heel schappelijke prijs. Als je zelf inkopen moet doen, ben je waarschijnlijk al snel duurder uit en zit je nog dagenlang met restjes ingrediënten in je koelkast.
Romige tomatensoep als voorgerecht
Het eerste voorgerecht is een romige tomatensoep met parmezaanse kaas. De ingrediënten zien er goed en vers uit. Het parmezaanse kaasje ruikt heerlijk en hoeft alleen nog geraspt te worden. Binnen een half uur staat de soep, die alleen even opgewarmd hoeft te worden, op tafel. De broodjes en kaascroutons hoeven maar even in de oven en zijn een mooie toevoeging aan het recept. Het geheel ziet er feestelijk af omdat we het aftoppen met verse kruiden en room. Een kind kan de was doen! De soep vult goed en de broodjes en croutons erbij geven het een knapperige bite. Dit recept gaan we bewaren voor meer gelegenheden (want ook als maaltijdsoep kan dit prima).
Het tweede voorgerecht is een luxe burrata salade met serranoham. Ook dit gerecht staat zo op tafel. Ik gok dat de bereiding hooguit een kwartier heeft gekost. Zelfs als koken niet je sterkste kant is, lukt het je met gemak om dit goed te bereiden. De salade is een welkome frisse bite na de warme soep. De ham geeft het een wat vettige en zouterige smaak en voor burrata kun je mij altijd wakker maken. We eten rustig en bewaren zelfs nog iets voor de volgende dag, want het hoofdgerecht en dessert moeten nog komen.
Het hoofdgerecht: ossenhaas met cranberry jus
Dan het klapstuk: de ossenhaas met cranberry jus, aardappelgratin en groenten. Vooropgesteld: de ossenhaas is geweldig! Het hoeft maar kort bereid te worden voor een heerlijk mals stuk vlees. Ook de cranberry jus past er uitstekend bij en proeft lekker ‘kerstig’. Dit durf je tijdens de kerstdagen je gasten zeker voor te schotelen! De aardappelgratin wordt kant-en-klaar geleverd en hoeft alleen opgewarmd te worden. Lekker als hapje naast het vlees. De groentenmix vonden wij niet heel bijzonder en zou misschien zelfs weggelaten kunnen worden. Ben je wel een liefhebber van onder andere spruitjes, dan is het misschien meer jouw ding. Een feestelijk hoofdgerecht is het in ieder geval zeker!

Het dessert: lava cake
Oké, zorg dat je hier even wat ruimte in je maag voor bewaart, want het dessert is een lava cake. Wederom kan een kind de was doen, want de lekkere cakejes hoeven alleen nog even in de oven opgewarmd te worden. Je topt ze af met wat bijgeleverde mascarpone, jam en amandelen voor een mooie look en uitstekende smaak. Hierna is het uitbuiken geblazen!
Conclusie
Een ideale box voor thuiskoks die lekker willen eten en toch zo min mogelijk tijd in de keuken willen doorbrengen. Is het genoeg voor 4 personen? Een volmondig (pun intended) JA!


Hello Fresh: De vegabox
Heb je vegetariërs aan tafel, dan is zo’n ossenhaas niet zo’n goed idee. Het fijne is dat Hello Fresh je de kans geeft om zelf te kiezen welke maaltijden je zoal kiest, waardoor je voor vegetariërs weer heel andere dingen kunt klaarmaken. Vegetariër Laura Jenny probeerde de vegabox van Hello Fresh:
De voorgerechten: romige prei-aardappelsoep
Het eerste voorgerecht voor vegetariërs is in mijn geval de romige prei-aardappelsoep, waarbij je dan een crostini maakt van herlijke gruyere. Ook leuk: er zitten pompoenpitjes in, wat stiekem alvast op het goede been zet naar het hoofdgerecht, waarover later meer. Het is altijd wel even hannesen met keukenapparatuur om een goede soep te maken, maar dat was eigenlijk goed te doen met deze appetiser. Ik blijf het leuk vinden om aardappel op een andere manier te eten dan gewoon gekookt, dus erg fan van deze soep. Nieuw is dat Hello Fresh je ook een mise en place geeft, dus dingen die je de dag ervoor kunt doen.
Het geeft bijvoorbeeld als tip dat je de soep de dag ervoor prima kunt maken, en de dag zelf alleen de crostini’s hoeft te maken, de kruidenolie en de getoaste pompoenpitjes kan toevoegen. Dat is een stuk gezelliger voor je gasten. Deze soep is niet extreem uitgesproken, maar wel een goede om rustig aan het kerstdiner in te glijden.

Courgette met whipped feta
Het tweede voorgerecht is iets wat ik nog vaak hoop te maken, maar ook weer niet te vaak, want calorie-arm is het bepaald niet: courgette met whipped feta. De whipped feta was echt fantastisch: het is een soort kaasslagroom, maar om dat zo te noemen doet eigenlijk af aan hoe heerlijk het is. Zeker in combinatie met de courgette, en de mangochutney die ik van Hello Fresh sowieso fantastisch vindt, is het echt een heerlijk voorgerecht.
In eerste instantie vond ik het wat weinig, maar in combinatie met de andere gerechten is het wel genoeg: die whipped feta is bovendien vrij machtig. Wel echt heerlijk en zeker het opnieuw maken waard. Ook is dit gerecht eigenlijk wel heel snel gemaakt, mede omdat er heel slim gebruik wordt gemaakt van de deksel van de pan. Nooit bedacht dat je op die manier courgette nog veel sneller lekker klaar kan maken: een grote plus.


Het hoofdgerecht
Het is jammer dat mijn foto van het hoofdgerecht is mislukt, al staat het hoofdingrediënt wel goed op de kiek: de flespompoen gevuld met orzotto en verse kruiden. Om heel eerlijk te zijn verbaasde deze keuze voor het hoofdgerecht me, omdat ik pompoen nu eenmaal erg associeer met herfst. Tegelijkertijd is pompoen vaak wel wat meer gedoe om klaar te maken, dus daarom juist wel perfect voor kerst. Dit dacht ik: Hello Fresh maakt het juist kinderlijk eenvoudig om pompoen te maken. Door de midden snijden, leeghalen en daar gaat dan de Orzo in.
Het is een klassieker: gevulde groenten, maar dit is wel weer een leuke twist op de gevulde paprika. Bovendien is hij ook goed aangekleed en komt hij met geitenkaasparels met honing. Jawel. Ik twijfelde of de baby-aardappelen niet wat veel zijn, maar eigenlijk passen die er heel goed bij, omdat de pompoen niet eens zo gek vullend is: het is allemaal perfect qua porties. En het smaakt goed, zeker in combinatie met de salade. Wel even oppassen bij het snijden van de pompoen als je hem nog in de oven moet doen, want ze zijn wel hard.
Het dessert: chocolade-lavacake
Het dessert was in ons geval hetzelfde als dat bij Irene. Even die jam klaarmaken en je drizzlet het zo over je lavacakeje heen. En het belangrijkste onderdeel van de chocolade-lavacake: liep ie? Zeker weten. Heerlijk. Altijd veel te veel na zo’n grote maaltijd, maar gek genoeg weet ik er altijd wel ruimte voor te vinden. In eerste instantie leek het wel erg ‘makkelijk’, om gewoon even zo’n ding in de oven te schuiven, waar je verder weinig zelf aan hoeft te doen, maar vergis je niet in het feit dat dit al de vierde gang is, en dat je ook mensen in huis hebt, dus als je even wat minder hoeft te doen, is daar niks mis mee.


Conclusie
Erg leuk dat hiermee mensen die misschien niet snel vegetarisch zouden koken, of echt in de stress raken van de vegetarier die mee-eet, nu toch nog heel snel en makkelijk een heerlijk kerstdiner op tafel kunnen zetten. Hello Fresh heeft wat mij betreft wel de sweet spot gevonden tussen in de keuken bezig zijn en je lekker over je gasten ontfermen. Precies zoals dat hoort met de kerst.
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Recepten06.03.2024