Proeft07.07.2020

Yellowburgers: Pure kaasburgers die niet smelten


Bij Eatly zijn we enorm van het principe: kaas=leven. Zodoende houden we alles op kaasgebied in de gaten en delen we graag wat kennis. Zoals bijvoorbeeld hoe je wijnenhet beste kan combineren met kaas. Zo zagen we een tijdje geleden de kaasburgers van Yellowburger voorbijkomen. Geen halloumi, maar gewoon gemaakt van Goudse kaas.

De kaasburgers worden gemaakt van pure kaas gemaakt naar Goudse receptuur zonder toevoegingen. Er zit geen paneerlaag omheen en toch smelt hij niet als je hem in de (grill)pan of op de barbecue bereidt. Hij is te krijgen in vier smaken: naturel, chili, tuinkruiden en geit.

Innovatief product

Nederland is van oudsher een kaasland waar op een klassieke manier met kaas omgegaan wordt. Inmiddels hebben verschillende innovaties de markt bereikt, zo kijkt niemand meer op van een zwarte kaas of een kaas met lavendel. Er is zelfs plantaardige kaas die je aan kaasliefhebbers kan voeren zonder dat ze doorhebben dat het een plantaardige variant is.

Met dat in het achterhoofd was het niet raar dat er op het gebied van kaasburgers als vleesvervangers ook stappen gezet zouden worden. Naast gepaneerde burgers, burgers van smeltkaas of halloumi was er nog niet echt een puur Nederlands product dat niet smelt.

Koolhydraatarm

Naast dat vegetariërs en flexitariërs een goed alternatief hebben door deze kaasburgers is het ook nog eens interessant voor mensen die een koolhydraatarm eetpatroon hebben want het is een goede bron van eiwitten. De kaasburger is 70gr en per 100gr bevatten de varianten (op geit na) 299kcal waarvan 23gr vet, 20gr eiwit en maar 3gr koolhydraten (waarvan 1gr suiker).

Smaken

Wij zijn natuurlijk met de kaasburgers gaan experimenteren en wij vinden het echt wel een vondst. Het handige aan de Yellowburgers is dat je ze op allerlei manieren kan gebruiken. Als je een salade maakt kun je ze als een soort croutons gebruiken of als extra smaakmaker. Bouw je een hamburger dan kun je een Yellowburger halveren en in plaats van cheddar toevoegen.

Maar je kan de gehalveerde burger ook als ‘broodje’ gebruiken en allerlei groenten ertussen doen. Door de vier verschillende soorten die ieder een andere smaaksensatie teweegbrengen kun je ook daar enorm mee variëren. Zeker de geit-variant is zoals geitenkaas hoort te zijn, alleen dan in een stevig (krokant) jasje!

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kaas

Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Boursin blijft innoveren met hun smaken en komt nu met twee luxe smaakvarianten: Knoflook en Truffel. Truffel, je moet er wel van houden, wordt vaak gezien als een symbool van verfijning, mits het maar gedoceerd wordt toegepast

Lifestyle21.11.2024

Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Goed nieuws voor alle kaasliefhebbers en duurzaamheidsfans. Dreamfarm, opgericht door een team van gepassioneerde food-lovers uit Italië, komt met een plantaardig alternatief voor mozzarella op de Nederlandse markt. Je...

Recepten20.06.2024

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Er zijn van die zaken waar je bij binnenkomst gelijk het gevoel hebt van dat het er klopt. Dat had ik toen ik onlangs in Rotterdam bij La Petite Soeur binnenliep. Het kleine zusje van Bistrot du Bac was genomineerd voor...

Hotspots27.12.2022

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

De Landgoederij in Bunnik was op zondag 4 september omgetoverd tot culinaire hotspot om het 90-jarige jubileum van Gastrovino te vieren. Bij meer dan 40 stands waren allerlei delicatessen en ongeveer 200 (prijswinnende)...

Drinks13.09.2022

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Er was een tijd dat de plantaardige alternatieven voor kaas niet te nassen waren. Inmiddels zijn er steeds meer alternatieven op de markt die daadwerkelijk goed smaken. Of het iets met kaas vandoen heeft is een tweede. E...

Food05.07.2022

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Voor iedereen die graag geniet van de fijne geneugtes des levens zoals een goede kaasplank gaat dit artikel antwoord geven op een van de belangrijkste vragen: welke kaaskorsten kun je eten? Want vaak ligt op het eind van...

Food19.05.2022

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon

Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gast...

Recepten07.04.2022

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon