Recepten12.01.2022

Beste dessert van 2022: Tiramisu met de Yuzucello van Koreman’s


Net voor de kerstvakantie kwam er een fijn pakketje uit Breda binnen op de thuisredactie. Het kwam namelijk van de gebroeders Koreman af die hun limited edition Yuzucello op hadden gestuurd. Dat lees je goed: een limoncello maar dan gemaakt met yuzu in plaats van citroen. Toen we hem hier proefden -en hij is bijzonder lekker- wilden we er vooral één dessert mee maken: een tiramisu met yuzucello.

Door: Charlotte Hamilton

De broers Thom en Frank Koreman begonnen met het maken van ‘cello’s’ met citrusvruchten puur als hobby. Inmiddels bestaat het assortiment uit een limoncello, een sanguincello én de yuzucello. Naar die laatste waren we het meest nieuwsgierig, want yuzu is fantastisch citrusfruit. Hij smaakt namelijk naar mandarijn, sinaasappel en citroen waardoor hij perfect is voor in een bijzondere tiramisu.

Yuzu Tiramisu

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • rasp van 2 citroenen
  • 500 g mascarpone, op kamertemperatuur
  • 3 eiwitten
  • snuf zout

Voor de lange vingers

  • 100 ml yuzucello
  • sap van 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers

Verder nodig

  • Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een heel romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
  3. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop ze stijf. Voeg lepel voor lepel de andere helft van de suiker toe.
  4. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème, maar roer niet langer dan nodig, zo blijft het mengsel lekker luchtig.
  5. Meng de yuzucello met het citroensap. Doop hier de lange vingers één voor één in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter.
  6. Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
  7. Herhaal de stappen en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Garneer de yuzucello tiramisu voor het serveren met wat citroenrasp.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart