De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een van de voordelen van nieuwe programma’s op njam! is dat het ook altijd toffe recepten oplevert. Zo komt in de nieuwe reeks van De Chalet: Hollandse Maatjes een heerlijke carne salada voorbij die je onder meer met kogelbiefstuk, Leidse kaas, foie of faux gras en hazelnoten maakt.
Topchefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza gaan in het nieuwe seizoen in regio rondom Noordwijk opzoek naar Nederlandse culinaire parels waar ze dan een klassiek Hollands gerecht met een twist mee koken óf zelf mee aan de slag gaan in een heel ander gerecht.
Carne Salada
Nodig:
- 1 kg kogelbiefstuk
- 250 gr zout
- 1 citroen, de zeste
- 6 laurierblaadjes
- 1 el jeneverbessen
- Enkele takjes tijm
Voor de garnituur:
- 50 gr Leidse kaas met komijn
- 250 ml karnemelk
- 2 el mayonaise
- 1 handje hazelnoten
- 1 blik amarenakersen
- 100 gr rucola
- 1 diepgevroren stukje foie of faux gras
- Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Neem een grote schaal en bestrooi de bodem met een laag zout. Leg het vlees er bovenop en rasp er wat zeste van citroen over. Bedek het vlees volledig met de rest van het zout.
- Neem een groot vel plasticfolie en spreid het uit over je werkblad. Leg er de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de takjes tijm op. Schik het vlees er bovenop en rol de plasticfolie strak op rond het vlees zodanig dat er geen lucht meer in zit. Sluit de rollade goed af en leg deze 2 dagen in de koelkast rusten.
- Haal het vlees na twee dagen uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en laat het even rusten. Maak ondertussen de garnituur.
- Verwarm de karnemelk in een steelpannetje op het vuur en rasp er de Leidse kaas in. Voeg een scheutje olijfolie en een snuif peper toe. Mix glad met een staafmixer. Laat het mengsel afkoelen en mix er daarna nog twee lepels mayonaise onder.
- Rooster de hazelnoten en hak ze in grove stukken. Snijd de amarenakersen vieren.
Serveren:
Beleg de bordjes met een handje rucola en rasp er nog wat Leidse kaas over. Snijd het vlees in flinterdunne plakjes en leg deze bovenop de salade. Werk nog af met enkele amarenakersen, verse peper, de kaassaus en de geraspte foie of faux gras.
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over TV-series

Food08.06.2023
Nieuw seizoen Guilty Pleasures vanaf deze week op 24Kitchen te zien

Nieuws01.06.2023
Documentaire over het meest afgelegen restaurant ter wereld Koks (**) te zien op Viaplay

Nieuws06.05.2023
Het 15de seizoen van MasterChef Australia gaat dit weekend toch van start

Nieuws01.05.2023
Première nieuw seizoen MasterChef Australia uitgesteld na plotseling overlijden jurylid Jock Zonfrillo

Recepten20.03.2023
Zo maak je de Pog Soup uit The Mandalorian net als Bo-Katan

Nieuws16.01.2023
Vjèze Fur maakt voor 3 op Reis culinaire trip door Italië

Nieuws03.01.2023
Pressure Cooker krijg je als je Top Chef en Big Brother in de blender gooit

Nieuws30.09.2022