Recepten14.11.2022

Mosselen met pastis: de ideale harmonie tussen zilt, anijs en romig


De heren van Salud Distributions lieten onlangs een mooie fles pastis achter op de redactie. Het is de eerste (en waarschijnlijk enige) Britse pastis en wel van het gerenommeerde ginmerk Tanquin’s. Deze Cornish Pastis is een moderne versie van de klassieke anijsdrank. Heerlijk om te drinken, nóg lekkerder om mee te koken.

Door: Charlotte Hamilton

Pastis is namelijk fantastisch spul! Met de fles pastis van de boys van Salud hebben we natuurlijk een aardige borrel mee gedronken, maar we zijn er ook mee gaan stunten in de keuken. Want het is een geweldig ingrediënten om mee in de weer te gaan.

Zo gaan mosselen en pastis bijvoorbeeld enorm goed samen. De zilte smaak van de delicate mosselen gaat harmonieus goed met de anijzige pastis. Bovendien breng de vettige room dit hele gerecht in balans. Genoeg enthousiasme gecreëerd, tijd om het zelf uit te proberen.

Mosselen met Tanquin’s Cornish Pastis

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 venkelbol
  • 1 sjalotje
  • Bosje peterselie
  • 1 eetl. roomboter
  • 100 ml pastis
  • 50 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de mosselen schoon: spoel ze af met water en verwijder de baarden en eventueel grote pokken. Laat de mosselen niet staan in water, dan gaat de mossel zich namelijk omspoelen met het water, en dan verlies je die verse zilte smaak. Tegenwoordig worden mosselen goed gespoeld met zeewater en is er vaak weinig zand meer te vinden.
  2. Snijd de venkel door midden en verwijder het harde hart. Snijd de venkelbol in plakken en bewaar het groen eventueel voor presentatie! Het oog eet natuurlijk eerst. Snipper het sjalotje fijn. Hak de peterselie tenslotte fijn.
  3. Zet een grote (mossel)pan op het vuur. Verwarm de boter in de pan en voeg de sjalot en venkel toe. Bak 5 minuten aan. Zet het vuur dan hoog en voeg de mosselen toe, gevolgd met de pastis, crème fraîche en peterselie. Breng de mosselen aan de kook, schud goed om en breng opnieuw aan de kook. Schud nogmaals en breng een derde keer aan de kook. De mosselen zouden nu open en gaar moeten zijn. Dit duurt ergens tussen de 5-10 minuten.
  4. Je kunt er voor kiezen om de mosselen nu af te maken met de citroen, zout en peper of om de mosselen uit de pan te nemen en het vocht verder in te koken.
  5. Serveer de mosselen met brood of friet.
Mosselen_Lot
Mosselen_Lot
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Wie een kok aan huis huurt, ervaart niet zomaar een maaltijd, maar een culinaire belevenis op maat. Je ervaart een diner van restaurantkwaliteit, maar dan wel in het comfort van je eigen huis. Wat je eet, mag je geheel zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde keuken, of juist de voorkeur geven aan volledig vegan eten. Het kan verschillen van verfijnde gerechten tot hele creatieve presentaties, allemaal afgestemd op jouw wensen. In deze tekst bespreken we daarom populaire menu-opties en thema’s waar jij je door kan laten inspireren.

Tipt08.01.2025

Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Je houdt van eten, dus je spendeert veel tijd in je keuken. Kokkerellen, foto’s van je kookkunsten maken of gewoon de koelkast plunderen nadat je bent uitgeweest. Wil je je keuken een nieuwe look geven, maar wil je niet meteen investeren in een nieuwe keuken?

Lifestyle19.12.2024

5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Zeker als je de keuken induikt voor speciale gelegenheden, zoals kerst, is het ideaal als je zelf niet hoeft na te denken over een uitgebreid diner. Een beetje van jezelf en een beetje van Hello Fresh.

Proeft04.12.2024

HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

HexClad is een merk dat hard op weg is de kookwereld te veroveren door een meer innovatieve benadering van pannen die de voordelen van roestvrij staal en anti-aanbaktechnologie te combineren.

Gadgets15.11.2024

HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart