Food29.10.2020

De firma kaas: verse kaas direct van de boer zo op je deurmat


Voor iedereen die liefhebber is van kaas en wekelijks bang is om zijn voorraad er doorheen te jagen, zijn er verschillende oplossingen. Een daarvan is het kaasabonnement van de firma kaas. Daarmee krijg je wekelijks een vers stuk boerenkaas op de deurmat. Er is keuze uit: jong belegen, belegen en oude kaas.

Als we op de redactie iets tofs spotten rondom kaas of kaasabonnementen dan delen we dat natuurlijk graag met jullie, want ons credo blijft kaas=leven. Vandaar dat we enorm vrolijk werden van het verhaal van de man achter de firma kaas -en kaasbaas- Wouter Swolfs. Samen met zijn team streeft hij ernaar om de kazen van lokale boerderijen bij een groter publiek op de keukentafel te krijgen.

Brug slaan

Op die manier probeert dit bedrijf een brug te slaan tussen kaasliefhebbers en boeren. Daarvoor wordt samengewerkt met verschillende boerenbedrijven verspreid over heel Nederland. De ene boerderij maakt al 40 jaar kaas, bij de andere staat de vierde generatie inmiddels aan het roer en bij weer een ander werkt de hele familie mee in het boerenbedrijf.

De kaas wordt direct bij hen afgenomen en zonder overbodige schakels direct via een brievenbuspakket bij de klanten bezorgd. Hierdoor krijgen de boeren een betere prijs voor hun kazen, iets dat je bijvoorbeeld ook ziet bij koffieabonnementen.

<em>(Afbeelding: het brievenbuspakket m\u00e9t kaas van de firma kaas - \u00a9 firma kaas)<\/em>
(Afbeelding: het brievenbuspakket mét kaas van de firma kaas - © firma kaas)

Kaasabonnement

Wekelijks kaas op je deurmat zien ploffen is heel makkelijk geregeld. Op de website van de firma kaas maak je een keuze uit welke soort kaas je wil: jong belegen, belegen of oude kaas. Vervolgens maak je de keuze of je iedere week of tweewekelijks een stuk kaas wil ontvangen.

Dat zijn de enige keuzes die je hoeft te maken voor een kaasabonnement. Want het bedrijf zorgt er dan voor dat er volgens het gekozen interval verse boerenkaas op de deurmat ploft. Je kan er ook voor kiezen dat de soort kaas iedere keer wisselt, zodat je die van alle boeren leert kennen. Mocht je ineens een favoriet hebben gekregen, dan kun je dit aangegeven en die daarna standaard ontvangen.

Door de brievenbus

Na het afsluiten gaat het bedrijf en de boeren aan de slag, want de kazen worden wekelijks vers bij de boerenbedrijven opgehaald. Zij weten via de afgesloten abonnementen precies hoeveel kaas er gemaakt moet worden. Na het ophalen worden ze gesneden, gelabeld en opgestuurd (met kaaspapier!) via PostNL. Dat wordt gedaan via speciale doosjes die door de brievenbus passen.

Nieuwsgierig? Via de website van de firma kaas sluit je heel makkelijk een kaasabonnement af.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kaas

Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Boursin blijft innoveren met hun smaken en komt nu met twee luxe smaakvarianten: Knoflook en Truffel. Truffel, je moet er wel van houden, wordt vaak gezien als een symbool van verfijning, mits het maar gedoceerd wordt toegepast

Lifestyle21.11.2024

Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Goed nieuws voor alle kaasliefhebbers en duurzaamheidsfans. Dreamfarm, opgericht door een team van gepassioneerde food-lovers uit Italië, komt met een plantaardig alternatief voor mozzarella op de Nederlandse markt. Je...

Recepten20.06.2024

Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Er zijn van die zaken waar je bij binnenkomst gelijk het gevoel hebt van dat het er klopt. Dat had ik toen ik onlangs in Rotterdam bij La Petite Soeur binnenliep. Het kleine zusje van Bistrot du Bac was genomineerd voor...

Hotspots27.12.2022

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...

Hotspots14.12.2022

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

De Landgoederij in Bunnik was op zondag 4 september omgetoverd tot culinaire hotspot om het 90-jarige jubileum van Gastrovino te vieren. Bij meer dan 40 stands waren allerlei delicatessen en ongeveer 200 (prijswinnende)...

Drinks13.09.2022

Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Er was een tijd dat de plantaardige alternatieven voor kaas niet te nassen waren. Inmiddels zijn er steeds meer alternatieven op de markt die daadwerkelijk goed smaken. Of het iets met kaas vandoen heeft is een tweede. E...

Food05.07.2022

Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Voor iedereen die graag geniet van de fijne geneugtes des levens zoals een goede kaasplank gaat dit artikel antwoord geven op een van de belangrijkste vragen: welke kaaskorsten kun je eten? Want vaak ligt op het eind van...

Food19.05.2022

Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon

Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gast...

Recepten07.04.2022

De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon