De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Voor iedereen die liefhebber is van kaas en wekelijks bang is om zijn voorraad er doorheen te jagen, zijn er verschillende oplossingen. Een daarvan is het kaasabonnement van de firma kaas. Daarmee krijg je wekelijks een vers stuk boerenkaas op de deurmat. Er is keuze uit: jong belegen, belegen en oude kaas.
Als we op de redactie iets tofs spotten rondom kaas of kaasabonnementen dan delen we dat natuurlijk graag met jullie, want ons credo blijft kaas=leven. Vandaar dat we enorm vrolijk werden van het verhaal van de man achter de firma kaas -en kaasbaas- Wouter Swolfs. Samen met zijn team streeft hij ernaar om de kazen van lokale boerderijen bij een groter publiek op de keukentafel te krijgen.
Brug slaan
Op die manier probeert dit bedrijf een brug te slaan tussen kaasliefhebbers en boeren. Daarvoor wordt samengewerkt met verschillende boerenbedrijven verspreid over heel Nederland. De ene boerderij maakt al 40 jaar kaas, bij de andere staat de vierde generatie inmiddels aan het roer en bij weer een ander werkt de hele familie mee in het boerenbedrijf.
De kaas wordt direct bij hen afgenomen en zonder overbodige schakels direct via een brievenbuspakket bij de klanten bezorgd. Hierdoor krijgen de boeren een betere prijs voor hun kazen, iets dat je bijvoorbeeld ook ziet bij koffieabonnementen.

Kaasabonnement
Wekelijks kaas op je deurmat zien ploffen is heel makkelijk geregeld. Op de website van de firma kaas maak je een keuze uit welke soort kaas je wil: jong belegen, belegen of oude kaas. Vervolgens maak je de keuze of je iedere week of tweewekelijks een stuk kaas wil ontvangen.
Dat zijn de enige keuzes die je hoeft te maken voor een kaasabonnement. Want het bedrijf zorgt er dan voor dat er volgens het gekozen interval verse boerenkaas op de deurmat ploft. Je kan er ook voor kiezen dat de soort kaas iedere keer wisselt, zodat je die van alle boeren leert kennen. Mocht je ineens een favoriet hebben gekregen, dan kun je dit aangegeven en die daarna standaard ontvangen.
Door de brievenbus
Na het afsluiten gaat het bedrijf en de boeren aan de slag, want de kazen worden wekelijks vers bij de boerenbedrijven opgehaald. Zij weten via de afgesloten abonnementen precies hoeveel kaas er gemaakt moet worden. Na het ophalen worden ze gesneden, gelabeld en opgestuurd (met kaaspapier!) via PostNL. Dat wordt gedaan via speciale doosjes die door de brievenbus passen.
Nieuwsgierig? Via de website van de firma kaas sluit je heel makkelijk een kaasabonnement af.
Verder lezen over Kaas

Lifestyle21.11.2024
Boursin blijft verrassen: klassieke smaakmaker komt met luxe Knoflook en Truffel variant

Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen

Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival

Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas

Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?

Recepten07.04.2022