Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Mis je de geur van versgebakken stokbrood, dan kun je natuurlijk zelf de oven aanslingeren. Maar er is nu een nieuwe manier om je zintuigen toch even te prikkelen: een postzegel die naar baguettes ruikt. Het wordt uitgegeven in -waar kan het ook anders- Frankrijk en is via de Franse postleverancier La Poste beschikbaar gesteld.
La Poste
Je koopt de postzegels voor 1,96 euro op de website van La Poste, dat de plakker bedacht als eerbetoon aan dit enorm Franse brood, dat sinds 2022 zelfs Unesco cultureel werelderfgoed mag worden genoemd. De postzegel ruikt zo lekker omdat er in de inkt microcrapsules zitten met die geur erin. Je ziet dit ook weleens op deodorant of op parfumadvertenties in magazines. Even wrijven en ruiken.

Zo geldt het ook voor de stokbroodpostzegels, die met hun stokbroodafbeelding en Franse vlag het symbool van de Franse gastronomie representeren, stelt het postbedrijf. Het noemt het zelfs “het juweel van onze cultuur”. Daarin heeft het geen ongelijk. Toen we vorig jaar in Parijs waren zagen we inderdaad menig inwoner van de Franse hoofdstad rondwandelen met een baguette die uit de tas stak.
Stokbroodpostzegel
In Nederland eten we ook regelmatig stokbrood: vooral bij de barbecue en bij gourmetten is het een graag geziene gast. Lekker met een beetje kruidenboter of een salade erop. Al zijn er ook mensen die er graag eentje in de oven schuiven voor lunch met ei of Nutella erop: mogelijkheden genoeg.
Wil je de Franse postzegel bestellen, dat kan dat via de website van La Poste. En we eindigen dan ook graag met de bijna poëtische woorden die daar te lezen zijn over de baguette: “Het wordt gemaakt van de basisingrediënten bloem, water, zout, gist en/of zuurdesem. Deze ogenschijnlijke eenvoud verraadt de complexiteit van het proces: afmeten en wegen van de ingrediënten, kneden, fermenteren, verdelen, ontspannen, vormen, afwerken, scariferen en bakken. Zoveel nauwgezette stappen die de ambachtelijke bakker beheerst, wiens unieke knowhow van generatie op generatie wordt doorgegeven.” Meteen trek in.
Verder lezen over BBQ

Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Food21.01.2023
Er komt een winterbarbecuefestival op een eiland in Nederland

Food31.10.2022
Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!

Lifestyle15.04.2022
Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens

Drinks10.12.2021
Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!

Food11.08.2021
BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen

Food23.07.2021
Met de BBQ-box van HelloFresh vier je de zomer met een geheel verzorgde barbecue

Proeft06.07.2021