Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.
Wagyuvlees is een wat duurdere vleessoort en dat heeft er alles mee te maken dat het rund waarvan dit vlees wordt gemaakt aan zeer strenge regels moet voldoen. Deze runderen zijn een speciaal, Japans ras dat enige tijd zelfs helemaal niet zomaar mocht worden gehouden. Wagyu wordt vaak geassocieerd met massages en het vlees zou beter smaken omdat de dieren sake krijgen, maar dat zijn mythen. Wat echter ook een mythe is, dat is dat wagyuvlees niet enorm geschikt is voor de BBQ. Het heeft er juist een perfecte textuur voor.
Wagyubeef
Je kunt het bij de lokale slager kopen, maar er is online ook veel goed wagyubeef te vinden. Vlees online bestellen betekent dat het op speciale wijze wordt vervoerd om het zo goed mogelijk bij je thuis te krijgen. Als je wat meer geld neertelt voor je vlees, dan wil je uiteraard niet dat het mislukt. Maar wist je dat het op de barbecue meestal vooral het magere vlees is dat voor problemen zorgt. Dat wordt namelijk op het rooster gedaan en gaat daar vervolgens met al zijn droogte aan plakken. Vlees dat juist van nature wat vettiger is, doet dat niet. Wagyu staat bekend om zijn bijzondere marmering en dat betekent dat er veel vetdraadjes aanwezig zijn. Kortom, Wagyu is zeker geen droge vleessoort, zoals varkenshaas en kipfilet dat wel zijn.
Natuurlijk is het wel handig om de juiste voorbereidingen te treffen als je gaat barbecueën. Zorg dat de barbecue goed schoon is: vooral het rooster waarop je het vlees legt. Als er namelijk iets zorgt voor vastgeplakt vlees, dan zijn het resten. Daarnaast kun je het schone rooster het beste met een schijfje citroen insmeren om zo een beschermlaagje te maken. Ben je eenmaal aan het bakken, zorg dan dat je dat insmeren herhaalt wanneer er weer andere levensmiddelen op de grill gaan.
Barbecue
Je kunt de wagyu zo op het rooster barbecueën voor 1,5 minuut, dan een kwartslag draaien en nog eens 1,5 minuut bakken. Het is niet heel lang nodig, al hangt het er ook vanaf wat je gasten lekker vinden uiteraard. In ieder geval is wagyu niet per se een type vlees dat enorm gebaat is bij lange ligsessies op de BBQ. Ben je op zoek naar wagyu of ander premium vlees, kijk dan eens op Inamood voor het aanbod aan heerlijke steaks, hamburgers en meer voor een geslaagde barbecue.
[Fotocredits – HLPhoto © Adobe Stock]
Verder lezen over BBQ

Food20.05.2024
Deze nieuwe postzegel ruikt naar versgebakken stokbrood

Food21.01.2023
Er komt een winterbarbecuefestival op een eiland in Nederland

Food31.10.2022
Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!

Lifestyle15.04.2022
Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens

Drinks10.12.2021
Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!

Food11.08.2021
BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen

Food23.07.2021
Met de BBQ-box van HelloFresh vier je de zomer met een geheel verzorgde barbecue

Proeft06.07.2021
Geniet deze zomer van ambachtelijke producten met de boxen van Lindenhoff
Verder lezen over Vlees

Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?

Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballen
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto

Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd

Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien

Nieuws29.04.2022
Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’

Nieuws30.03.2022