De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het nieuwe kookboek van Jord Althuizen Smokey Goodness BBQ Feast on Fire is net twee weken uit en komt nu al op plek 9 de de Bestseller 60 binnen. Daarmee is dit het tweede boek van pyro-culinair avonturier Althuizen dat dit jaar in deze top 10 terechtkomt. Dit nieuwe kookboek laat je zien hoe de barbecue een fantastisch instrument is voor een feestje.
De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft deze week bekend gemaakt dat het nieuwe kookboek van Althuizen gelijk de bestsellerlijst binnenkomt. Heel verrassend is het eigenlijk niet want de Smokey Goodness-reeks gaat als de brandweer. Van deze boekenreeks zijn inmiddels 260.000 (!) exemplaren verkocht en de boeken zijn zelfs in Amerika, Engeland, Frankrijk, Hongarije en Duitsland verkrijgbaar.
Feast on Fire
Dit nieuwe kookboek staat dus in het teken van de barbecue als bron van vuur en feest. Zelf hebben we dat voor de horecasluiting nog mee mogen maken bij Van de Leur in Den Haag. Dus het hele idee van ‘waar rook is, is feest’ omarmen we met alle liefde. De bbq-avonturier laat met Feast on Fire zien dat de barbecue in te zitten voor iedere gelegenheid tijdens elk seizoen.
Qua beeldmateriaal en vormgeving voelt het boek weer heel vertrouwd aan. De foto’s zijn wederom gemaakt door Remko Kraaijeveld en de vormgeving is weer gedaan door Erik Rikkelman. Feast on Fire begint met je bijspijkeren op het gebied van de basiskennis qua barbecueën, sauzen en perfecte drankcombinaties (bierrr).
Daarna opent het boek met een nieuwe feature: lokale helden die aan het woord komen. De eerste die opduikt is Bart van Olphen (Fishtales) en verderop in het boek komen ook nog de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (slagerij Ter Weele) aan het woord.
Voor elk moment
In de andere hoofdstukken laat Althuizen op een toegankelijke manier zien dat je van elk moment een feestje kan maken met behulp van de barbecue. Hij showt je complete meergangenmenu’s zoals het Veggie Feast, Fancy Fire of Yankee Feast. Daar spelen juist simpele kleine bites een mooie rol, maar ook grote rokerige showpieces. Dat gaat van Smoked Devilled Eggs, via Dukkah naar Braised Beef Shank en alles daartussenin.
Komend weekend delen we een gerecht om te watertanden uit het hoofdstuk Fiery Feast.

Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire | Jord Althuizen | 9789021578644 | 192 pagina’s | € 22,50
(Afbeeldingen bij dit artikel © Remko Kraaijeveld)
Verder lezen over BBQ

Food20.05.2024
Deze nieuwe postzegel ruikt naar versgebakken stokbrood

Food28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Food21.01.2023
Er komt een winterbarbecuefestival op een eiland in Nederland

Food31.10.2022
Vier Halloween met een gezellige Big Green Egg-barbecue!

Lifestyle15.04.2022
Boretti opent bbq-seizoen met introductie nieuwe lijnen barbecues en buitenkeukens

Drinks10.12.2021
Advies van Talisker: ga voor avontuurlijke feestdagen en steek de bbq aan!

Food11.08.2021
BBQ-alarm! Met deze tips ben jij altijd klaar om buitengewoon te grillen

Food23.07.2021
Met de BBQ-box van HelloFresh vier je de zomer met een geheel verzorgde barbecue
Verder lezen over Koken

Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren

Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven

Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit

Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken

Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereld
Recepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Verder lezen over Kookboeken

Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Nieuws14.10.2022
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Drinks29.11.2021
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Nieuws28.10.2021